Βροχή οι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις: Η Ζέφη Δημαδάμα αποκάλυψε - ''Με παρενόχλησε κομματικό στέλεχος μέσα σε ασανσέρ'' (βίντεο)

Σεξουαλική παρενόχληση καταγγέλλει και η Ζέφη Δημαδάμα.

Για την παρενόχληση που υπέστη μίλησε στον ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα στον απόηχο των καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου.

«Είχα μιλήσει για την εμπειρία μου (…) Υπήρξε μια προσπάθεια μέσα σε ασανσέρ ‘ένδειξη συμπάθειας’ όπως ονομάστηκε, από κάποιον κύριο, στέλεχος ευρύτερα της προοδευτικής παράταξης. Έφυγα σοκαρισμένη γιατί δε θέλω κάτι τέτοιο είπα» ανέφερε η κ. Δημαδάμα. 

«Πριν από πολλά χρόνια έγινε. 20 χρόνια πριν... Ήταν προσπάθεια που είχε γίνε τότε, και εμένα με σόκαρε σε πρώτη φάση, ήταν τα πρώτα βήματά μου, και με έκανε μάλιστα να σκεφθώ την αποχώρηση από το χώρο της πολιτικής. Ευτυχώς δεν αποχώρησα». «Όχι δεν είναι ενεργός στην πολιτική» διευκρίνισε. 

 

Όπως επισήμανε, «όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να τα επεξεργαστεί κάνεις για να πάει παρακάτω. Δεν είχα μιλήσει σε κανέναν και ποτέ παρά μόνο στην οικογένειά μου και μάλιστα αρκετά χρόνια μετά». 

«Πολλές γυναίκες έρχονται μιλούν σε εμάς σε ευρύτερα εργασιακό χώρο, και έχουμε βοηθήσει γυναίκες που χρειάζονται νομικό σύμβουλο για να καταγγείλουν αυτά που έχουν πει» ανέφερε. 

«Πρέπει να ανοίξουν στόματα με βάση την εμπειρία μας και την προσπάθεια που κάνουμε... Όχι σημαίνει όχι» τόνισε. «Δε θέλουμε να διαφεντεύσουμε τους άνδρες» ξεκαθάρισε πάντως το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ.

Who is who 

H Zέφη Δημαδάμα γεννήθηκε στην Αθήνα. 

Απέκτησε το πτυχίο στην Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη του Παντείου Πανεπιστημίου το 1994, το MSc για την ΙΠΑ στο ίδιο πανεπιστήμιο το 1998. Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ το 2002 με τίτλο “Συστήματα διαχείρισης περιβάλλοντος και οικονομική ανάπτυξη”.

Έκανε έρευνα για την Οικονομική και Περιβαλλοντική Πολιτική στις χώρες Ελλάδα – Γερμανία – Μεγάλης Βρετανία (University of Bristol, Darmastadt University), (με Υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών-ΙΚΥ). Είναι Γενική Διευθύντρια στο Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΠΕΜ).

Έχει συγγράψει τη μονογραφία με τίτλο “Οικονομία, Ανάπτυξη, Περιβάλλον”, 2010 Παπαζήσης. Είναι μέλος του Editorial Board of the International Journal of Environmental Protection Beijing-China, του Editorial Board Xenophon Paper, ICBSS Series, της Committee of American Meteorological Society (AMS), Ad Hoc International Committee of the Board on Enterprise Economic Development in Boston, USA, του European Urban Research Association, της Διεθνούς Ένωσης Περιφερειακής Επιστήμης, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων.

Παράλληλα έχει ασχοληθεί συστηματικά με τον τομέα της ισότητα των φύλων (gender equality) και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ κατέχει τη θέση της Γενικής Γραμματέας Διακομματικού Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών από το 2012 έως και σήμερα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ