Vintage pics: Η πανέμορφη Dolores Hart πριν γίνει καλόγρια! Η ηθοποιός που άφησε το Hollywood για τον Θεό

Έκανε το ντεμπούτο της με τον Elvis Presley!

Η πανέμορφη Dolores Hart, μέσα από vintage φωτογραφίες. Η γαλανομάτα σταρ του Hollywood άφησε την υποκριτική και έγινε καλλόγρια! Μάλιστα είχε κάνει το ντεμπούτο της στο σινεμά με τον Elvis Presley.

Γεννημένη το 1938 στο Σικάγο του Ιλλινόις, η Dolores Hart είναι ρωμαιοκαθολική καλόγρια η οποία ήταν προηγουμένως γνωστή ηθοποιός. Έκανε δέκα ταινίες μέσα σε πέντε χρόνια, παίζοντας μαζί με τους Stephen Boyd, Montgomery Clift, George Hamilton και Robert Wagner. Η ίδια είχε κάνει το ντεμπούτο της στην ταινία Loving You (1957) με τον Elvis Presley.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, η Hart «έκπληξε το Χόλιγουντ», ανακοινώνοντας ότι αφήνει πίσω την καριέρα της για να μπει στο μοναστήρι της Μονής Regina Laudis στο Κοννέκτικατ, όπου υπηρετεί τη μοναστική της κοινότητα.

Η Hart μάλιστα μπήκε στην  ηγεσία του μοναστηριού το 2001 και κατείχε αυτό το αξίωμα έως το 2015. Παραμένει μέλος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, έχοντας γίνει τα τελευταία χρόνια η μόνη μοναχή που είναι μέλος της ψηφοφορίας για τα Όσκαρ.

Μια ταινία ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Χάρτ με τίτλο ο Θεός είναι ο μεγαλύτερος Elvis ήταν υποψήφια για το βραβείο της Ακαδημίας το 2012 για το καλύτερο ντοκιμαντέρ (Short Subject) και προβλήθηκε στο HBO τον Απρίλιο του 2012. Η Χαρτ παρακολούθησε τα Όσκατ εκείνη την χρονιά ενώ η τελευταία της εμφάνιση στο κόκκινο χαλί ήταν το 1959, σύμφωνα και με το vintage.es.

Στην αυτοβιογραφία της, Το αυτί της καρδιάς: Ταξίδι μιας ηθοποιού από το Χόλιγουντ στους ιερούς όρκους (Ignatius Press) κυκλοφόρησε στις 7 Μαΐου 2013.

Πριν έθρει ωστόσο κοντά στον θεό και αποφασίσει να γίνει καλόγρια η Hart ήταν μια πανέμορφη γαλανομάτα ηθοποιός.

Όπως θα δείτε και στις εικόνε η εμφάνισή της ήταν ενυπωσιακή με τα ξανθά μαλλιά της και το σαγηνευτικό της βλέμμα να μαγνητίζουν.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ