Η «αρκουδομάνα» της Ουγγαρίας! Η Valeria Schmidt έχει μαζέψει πάνω από 20.000 λούτρινα σε 40 χρόνια - Έκανε ρεκόρ Γκίνες (φωτό & βίντεο)

«Αντισταθμίζουν όλη την πείνα, όλη την έλλειψη αγάπης, την έλλειψη παιχνιδιών»

Πάνω από 20.000 λουτρινα αρκουδάκια μέσα σε 40 χρόνια έχει μαζέψει μια γυναίκα από την Ουγγαρία, η  Valeria Schmidt η οποία πλέον χαρίζει σε νηπιαγωγεία και οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Τυλιγμένα σε πλαστικό, μέσα σε μια αποθήκη σε ένα μικρό χωρίο στην ανατολική Ουγγαρία, «κάθονται» περισσότερα από 20.000 λούτρινα αρκουδάκια που περιμένουν το τέλος της πανδημίας.

Η "Teddy Bear Mama" (κατά κόσμον Valeria Schmidt) έχει κατορθώσει να αποκτήσει μια τεράστια συλλογή μέσα σε 40 χρόνια, μπαίνοντας μάλιστα και στο βιβλίο Γκίνες το 2019.

«Δίνω αρκουδάκια σε νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και φτωχές οικογένειες. Κάνω εκθέσεις για ιδρύματα ένα είδος θεραπευτικής γωνίας με αρκουδάκια, με τα οποία μπορούν να παίξουν τα παιδιά», δήλωσε η Schmidt σύμφωνα με το Reuters.

«Δυστυχώς, λόγω της κατάστασης του ιού, δεν μπορώ να τα κάνω τώρα» είπε ακόμα η γυναίκα, που περιμένει τώρα να σταματήσει η απαγόρευση στην Ουγαγρία, ωστε να συνεχίσει να δίνει τα αρκουδάκια της σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Η 62χρονη  έχει τέσσερα ενήλικα παιδιά και συλλέγει αρκουδάκια για 40 χρόνια! Το πάθος της πηγάζει από τα παιδικά της τραύματα. Οι γονείς της Schmidt χώρισαν όταν ήταν τεσσάρων ετών, μεγάλωσε σε πολύ κακές συνθήκες και η μητέρα της έπινε βαριά.

«Όχι μόνο δεν είχαμε παιχνίδια αλλά μόλις είχαμε ρούχα», είπε. «Γι 'αυτό ήθελα ένα αρκουδάκι, ώστε να μπορώ να το αγκαλιάσω και να το αγαπήσω».

«Τώρα αυτά τα αρκουδάκια αντισταθμίζουν όλη την πείνα, όλη την έλλειψη αγάπης, την έλλειψη παιχνιδιών, τα πάντα. Ειδικά όταν βλέπω παιδιά να έρχονται για να δουν την έκθεσή μου και βλέπω τη χαρά και την ευτυχία στα μάτια τους».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ