"Η καρδιά της για μία πυξίδα" : Το νέο βιβλίο της Σάρα Φέργκιουσον είναι ιστορικό μυθιστόρημα εμπνευσμένο από τα ταξίδια της Lady Margaret - της προ-προ θείας της (φώτο-βίντεο)

"Αντανακλά τα δικά μου ταξίδια"

Εδώ και πολλά χρόνια η Σάρα Φέργκιουσον ασχολείται με την συγγραφή βιβλίων. Σαν συγγραφέα την ενδιέφεραν πάντα οι ιστορίες -βασιλικές- ή μη.

Την Τρίτη, η Δούκισσα της Υόρκης ανακοίνωσε ότι γράφει το πρώτο της μυθιστόρημα ιστορικής μυθοπλασίας εμπνευσμένο από τη ζωή της  πρό-προ θείας της, της Λαίδη Margaret Montagu Douglas Scott.

Το βιβλίο  Her Heart For a Compass γραμμένο με την Marguerite Kaye, θα κυκλοφορήσει  με τη συνεργασία των εκδοτικών οίκων  Harper Collins Publishers και Harlequin UK στις 3 Αυγούστου 2021.

"Εδώ και πολλά χρόνια ήθελα να γράψω  ένα μυθιστόρημα και έψαχνα για τη σωστή ιστορία", δήλωσε η 61χρονη Σάρα Φέργκιουσον στο περιοδικό People, σε μια συνέντευξη που έδωσε μέσω e- mail.

"Έψαξα πίσω στην ιστορία της οικογένειας μου και με εντυπωσίασε το γεγονός ότι με αυτή τη γυναίκα με συνέδεε ένα όνομα: "Μαργαρίτα" είναι το δεύτερο όνομα μου.

Δεδομένου ότι κάποιες περισσότερες πληροφορίες βρέθηκαν εύκολα γι' αυτή, φαινόταν ότι ήταν το "ιδανικό όχημα" για να υφάνω την ιστορία μου γύρω από τη ζωή της", λέει η Σάρα Φέργκιουσον και συνεχίζει:

«Το βιβλίο αναφέρεται στα ταξίδια που έκανε η Lady Margaret στην Ιρλανδία και την Αμερική, τα οποία στην πραγματικότητα αντικατοπτρίζουν τα προσωπικά μου ταξίδια».

Το βιβλίο δεν περιγράφει μόνο γεγονότα από τη ζωή της Δούκισσας αλλά περιστρέφεται γύρω από την έρευνα της για την καταγωγή της.

Το Her Heart For a Compass είναι "ένα συναρπαστικό ιστορικό έπος που μεταφέρει τον αναγνώστη από τα σαλόνια του Victoria's court και τα μεγάλα εξοχικά σπίτια της Σκωτίας και της Ιρλανδίας, μέχρι τις φτωχογειτονιές του Λονδίνου και τις πολύβουες αγορές  της Νέας Υόρκης του 1870", αναφέρει η περιγραφή του βιβλίου.

"Πλούσιο σε ιστορικές λεπτομέρειες και στηριγμένο σε εκτενή έρευνα, το μυθιστόρημα προσφέρει μια συναρπαστική ματιά στη Βικτωριανή Αγγλία μετά τον θάνατο του Πρίγκιπα  Αλβέρτου", συνεχίζει, "και το συναρπαστικό ταξίδι μιας γυναίκας που γεννήθηκε στα ανώτερα κλιμάκια της κοινωνίας, η οποία επιθυμεί για να "σπάσει το καλούπι" και  να ακολουθήσει την εσωτερική της πυξίδα (την καρδιά της) για να ανακαλύψει τον λόγο ύπαρξής της, με το να ερωτευτεί στην πορεία.

Η Σάρα Φέργκιουσον στο παρελθόν έχει γράψει πολλά παιδικά βιβλία. Αφότου έγραψε δύο βιβλία μη μυθοπλασίας για την Βασίλισσα Βικτώρια έγινε η 'κινητήρια δύναμη" πίσω από το σενάριο της βραβευμένης ταινίας του 2009: "The Young Victoria".

Τώρα η Δούκισσα της Υόρκης με ενθουσιαμό εξερευνά ένα νέο είδος. "Ενώ το να γράφεις για παιδιά είναι εντελώς διαφορετικό από το να γράφεις για ενήλικες όλοι οι αναγνώστες αξίζουν τον ίδιο σεβασμό" εξηγεί.

"Όταν γράφεις για παιδιά πρέπει να ξέρεις το κοινό σου και δεν μπορείς να τους υποδείξεις τι να λένε ή τι να κάνουν", λέει η Σάρα Φέργκιουσον στο People.

 

 

"Πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση του παιδιού και ο ενθουσιασμός που παίρνω από το να γίνομαι ξανά ένα παιδί γεμάτο περιέργεια  σημαίνει ότι βρίσκω μεγάλη απόλαυση σε αυτό. "

 

 

ο να γράφω για ενήλικες είναι προφανώς κάτι διαφορετικό. Με αυτό το βιβλίο, θα μπορούσα να βυθιστώ εντελώς  στην αγάπη μου για την ιστορία.

Μεταφέρω επίσης  την αγάπη μου για τη βασίλισσα Βικτώρια και τον πρίγκιπα Άλμπερτ και  τη γοητεία που ασκούν πάνω μου αυτά τα δύο πρόσωπα και χρησιμοποίησα την έρευνα που είχα ήδη πραγματοποιήσει για τη ζωή τους. "

 

 

Το βιβλίο Her Heart For a Compass είναι η πρώτη απόπειρα της Δούκισσας της Υόρκης να γράψει ιστορική μυθοπλασία  αλλά αγαπούσε το είδος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

CREDIT: DEBBIE

«Ως έφηβη, διάβασα τα ιστορικά μυθιστορήματα της Victoria Holt, της Philippa Carr και της Anya Seton», λέει η Φέργκιουσον. 

"Πιο πρόσφατα μου άρεσε το βιβλίο The Accidental Empress της Allison Pataki, το   the Outlander series , της Diana Gabaldon και το Kingsbridge series του Ken Follett."

Η συγγραφή ήταν μια σπουδαία απόδραση για την Σάρα Φέργκιουσον ειδικά τώρα την περίοδο της πανδημίας.

 

 

"Είμαι από τους ανθρώπους που ακόμα γράφουν με παλιούς τρόπους. Χρησιμοποιώ μια πένα που σχεδίασα για τον Ιταλό κατασκευαστή πενών Montegrappa. Κάθε μέρα που έγραφα αυτό το βιβλίο ήταν σαν να βυθίζομαι ολοκληρωτικά στην ιστορία. 

Ένιωσα ότι πραγματικά έγινα η Lady Margaret, και ήταν μεγάλη θλίψη για μένα όταν βγήκα από αυτόν τον χαρακτήρα", καταλήγει η Σάρα Φέργκιουσον.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ