Κορωνοϊός: Οι 7 περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα - Στο «κόκκινο» Δυτική Αττική, Βοιωτία, Λέσβος & Χαλκιδική (βίντεο)

Η προσοχή στραμμένη στην Αττική

7 είναι οι περιοχές της χώρας που έχουν τα περισσότερα κρούσματα κροωνοϊού σύμφωνα και με τα όσα είπε στην καθιερωμένη ενημέρωση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Στο «κόκκινο» είναι η Δυτική Αττική, η Βοιωτία, η Λέσβος, η Κάλυμνος, η Ροδόπη, η Αργολίδα και η Χαλκιδική.

«η μέση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα είναι τα 46 έτη. Αυτό δείχνει και τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται η νόσος και ότι εδώ και 15 μέρες έχουμε αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικιακές ομάδες από 35 έως 54 έτη» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός κατά την σημερινή ενημέρωση.

«Είναι στοιχεία τα οποία μας προβληματίζουν γι αυτό και μόνιμα επανερχόμαστε στα βασικά για τα οποία έχουμε μιλήσει από την αρχή» τόνισε ο κ. Κικίλιας και υπενθύμισε: μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικό, τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

«Τα περισσότερα νέα κρούσματα τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί τις τελευταίες 7 μέρες ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού εμφανίζονται στις περιφερειακές ενότητες δυτικής Αττικής, Βοιωτία, Λέσβο, Κάλυμνο, Ροδόπη, Αργολίδα και Χαλκιδική» ανέφερε ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας ότι οι αρμόδιοι φορείς έχουν την «προσοχή τους στραμμένη στην Αττική που είναι μια πολύ μεγάλη Περιφερειακή Ενότητα και τον τρόπο με τον οποίο κινείται οι νόσος».

«Η κάλυψη στις κλίνες ΜΕΘ μειώνεται, όχι ικανοποιητικά αλλά μειώνεται» σημείωσε ο κ. Κικίλιας, διευκρινίζοντας ότι «παραμένει καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ της χώρας».

«Η χώρα μας κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια μετά από όλο αυτό το χρονικό διάστημα του lockdown να επανέλθει σε μια μερική κανονικότητα. Σε αυτή την προσπάθεια θα ήθελα να πω ότι είμαστε πολύ υπερήφανοι για τους υγειονομικούς του ΕΣΥ που κράτησαν τη χώρα όρθια αλλά και για τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας που έδειξε μεγάλη ωριμότητα, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη» είπε ακόμα ο κ. Κικίλιας.

 

 

 

Η Μαρία Τσολιά για την πορεία των εμβολιασμών

Κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού η Μαρία Τσολιά, καθηγήτρια Παιδιατρικής στο ΕΚΠΑ, λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, σημείωσε ότι «διανύουμε τώρα την τρίτη εβδομάδα» εμβολιασμών και «η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά».

«Αφού άρχισε και συνεχίζει ο εμβολιασμός των υγειονομικών, ταυτόχρονα διενεργείται και ο εμβολιασμός σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων» είπε η κ. Τσολιά, προσθέτοντας ότι «άμεσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσει ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας άνω των 85 ετών».

«Μέχρι σήμερα ο εμβολιασμός έχει κυλίσει ομαλά, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και με ρυθμό που είναι ανάλογος με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων» υπογράμμισε η κ. Τσολιά. «Έχουν διενεργηθεί σχεδόν 65 χιλιάδες εμβολιασμοί και έχει εμβολιαστεί ποσοστό 0,059% του πληθυσμού» είπε το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

«Η εμπειρία από τα κέντρα εμβολιασμού είναι άριστη και η διαδικασία του εμβολιασμού είναι καλά οργανωμένη ηλεκτρονικά έτσι ώστε να υπάρχει ταχύτητα, ασφάλεια, καλή καταγραφή και παρακολούθηση των δεδομένων» σημείωσε η λοιμωξιολόγος.

Η κατανομή των 671 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

44 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

46 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

32 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

30 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

62 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

21 κρούσματα στην ΠΕ Νότιου Τομέα Αθηνών

36 κρούσματα στην Π.Ε Πειραιώς

69 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

14 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Άρτας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

10 κρούσματα στην Π.Ε Ηρακλείου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

3 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

22 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

7 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

4 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

6 κρούσμα στην Π.Ε. Νήσων

12 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

25 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

8 κρούσματα στην Π.Ε Ροδόπης

17 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

7 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

4 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

2 κρούσμα στην Π.Ε. Χανίων

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ