Ο Βασιλης Κικίλιας λύγισε & έκλαψε on camera μιλώντας για το δέσιμό του με γιατρούς & νοσηλευτές που μάχονται τον covid (βίντεο)

«Είναι συγκλονιστικοί. Θέλω να τους ευχαριστήσω»

Λύγισε ο Βασίλης Κικίλιας στον αέρα της εκπομπής του ANT1 μιλώντας για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που τόσο καιρό βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του covid-19.

Ο υπουργός Υγείας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Special Report και μίλησε για το σχέδιο εμβολιασμών στην χώρα και τα όσα έχει βιώσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας μέσα στα νοσοκομεία.

 

Μάλιστα δεν κατάφερε να συγκρατήσει την συγκίνησή του όταν μίλησε για τους υγειονομικούς και το πόσο έχει δεθεί μαζί τους αυτό το διάστημα.

«Έχω δεθεί άρρηκτα με τις νοσηλεύτριες, τις τραπεζοκόμες, τις καθαρίστριες, τους γιατρούς, τους ανθρώπους που φυλάνε τα νοσοκομεία. Είναι συγκλονιστικοί. Θέλω να τους ευχαριστήσω» είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε αρκετά εμβόλια με βάση τις ενέργειες της Ε.Ε. και θα έχουμε περισσότερα τους μήνες που θα έρθουν. Η προμήθεια γίνεται με αυτόν τον ρυθμό και μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε προτεραιοποίηση. Από τις 20 Ιανουαρίου περνάμε στον γενικό πληθυσμό και τους άνω των 85» είπε ακόμα ο υπουργός αναφορικά με τα εμβόλια, ενώ πρόσθεσε ότι:

«Αν χρειαστεί να γίνονται πάνω από δύο εκατομμύρια εμβολιασμοί τον μήνα, θα ενεργοποιήσουμε το σχέδιο».

«Πάνω από 75-80% των γιατρών μας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εμβολιαστούν. Το ποσοστό στους νοσηλευτές είναι πιο χαμηλό, πάνω από 50%, αλλά αυξάνεται. Ενδεχομένως να υπάρξει και δεύτερο κύμα εμβολιασμού στο νοσηλευτικό προσωπικό».

 

«Έχουμε ανθρώπους που δούλεψαν με αυταπάρνηση. Οι άνθρωποι αυτοί αξίζουν να χαίρουν του σεβασμού και της αγάπης του κόσμου. Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ένας από τους ανθρώπους που έχουμε δεθεί περισσότερο και έχουμε συνεργαστεί πολύ» είπε ακόμα ο Βασίλης Κικίλιας στην συνέντευξή του θέλοντας να ευχαριστήσει όλους αυτούς που μάχαονται τόσο καιρό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ