7 τρόποι για να ξεφορτωθείτε γρήγορα τα σπυράκια από το πρόσωπο - Με απλά υλικά που έχουμε στο σπίτι

Μπορούμε να απαλλαγούμε με απλούς και γρήγορους τρόπους

Τα σπυράκια στο πρόσωπο ξεφυτρώνουν εκεί που δεν τα περιμένουμε και συνήθως την πιο ακατάλληλη ώρα, χαλώντας όχι μόνο την εικόνα, αλλά και την διάθεση μας. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να τα εξαφανίσουμε μέσα σε λίγες ώρες;

 

Υπάρχουν κάποιες φυσικές θεραπείες που βασίζονται στις ευεργετικές ιδιότητες απλών υλικών που υπάρχουν σε όλα τα σπίτια. Εφαρμόζοντας μια από αυτές, μπορούμε να απαλλαγούμε από τα σπυράκια με τον πιο απλό και γρήγορο τρόπο.

Δείτε στη συνέχεια τις συνταγές για τις φυσικές μάσκες αντιμετώπισης της ακμής που χρησιμοποιώ κι εγώ.

Μέλι και λεμόνι για να εξαφανιστούν τα σπυράκια σε μια νύχτα

Εκμεταλλευτείτε τις αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του λεμονιού και του μελιού για να εξαφανίσετε τα σπυράκια μέσα σε ένα βράδυ. Πιο συγκεκριμένα, το λεμόνι που είναι στυπτικό θα ξεράνει το σπυράκι και θα το κάνει να φύγει, ενώ το μέλι θα σας απαλλάξει από την κοκκινίλα και το σημάδι χάρη στην μαλακτική του δράση. Επίσης, οι λευκαντικές ιδιότητες του λεμονιού θα κάνουν την επιδερμίδα σας πιο λαμπερή και όμορφη.

Προσοχή όμως, δεν εφαρμόζουμε ποτέ λεμόνι στο δέρμα κατά την διάρκεια της ημέρας, διότι είναι φωτοευαίσθητο και ενδέχεται να δημιουργήσει δυσχρωμίες αν σας δει ο ήλιος. Γι’ αυτό το λόγο είναι προτιμότερο να κάνετε την συγκεκριμένη μάσκα προσώπου για τα σπυράκια κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ κοιμάστε.

Αν βέβαια η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη, συνίσταται να παραλείψετε το λεμόνι και να εφαρμόσετε μόνο το μέλι.

Θα χρειαστείτε:

– Φρέσκο χυμό λεμονιού (όχι συσκευασμένο)
– Μέλι

Τρόπος εφαρμογής: Αρχικά εφαρμόστε τοπικά πάνω στο σπυράκι λίγες σταγόνες λεμονιού. Μόλις απορροφηθεί, απλώστε λίγο μέλι και βάλτε από πάνω ένα τσιρότο. Αφήστε το να δράσει όλο το βράδυ και το πρωί ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό. Το σπυράκι θα έχει φύγει και το πρόσωπο σας θα είναι καθαρό και όμορφο.

Γρήγορη αντιμετώπιση για τα σπυράκια και την κοκκινίλα με παγάκι

Αν θέλετε να φύγουν τα σπυράκια μέσα σε λίγες ώρες μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την δύναμη του πάγου. Έχει την ικανότητα να μειώνει γρήγορα την κοκκινίλα, το πρήξιμο, αλλά και την φλεγμονή. Παράλληλα καθαρίζει την επιδερμίδα από τους ρύπους και τα έλαια, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και συσφίγγει τους πόρους.

Θα χρειαστείτε:

– Παγάκια ή θρυμματισμένο πάγο
– Κολλύριο, φυσικά δάκρυα ή φυσιολογικό ορό

Τρόπος εφαρμογής: Πάρτε ένα κομμάτι ύφασμα και τοποθετήστε μέσα τον πάγο. Εφαρμόστε τον για 10 λεπτά πάνω στο σπυράκι και στη συνέχεια ρίξτε μερικές σταγόνες από το υγρό που προτιμάτε για να απομακρύνετε την κοκκινίλα και να καταπραΰνετε τον ερεθισμό, σύμφωνα και με το beautetinkyriaki.gr.

Φυσική μάσκα προσώπου με μηλόξυδο κατά της ακμής

Το μηλόξυδο έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και η εφαρμογή του πάνω σε ένα σπυράκι μπορεί να το ξεράνει και να το εξαφανίσει μέσα σε λίγες ώρες. Επίσης, η χρήση του εξισορροπεί το PH της επιδερμίδας, δυσκολεύοντας τα βακτήρια να αναπτυχθούν.

Προσοχή όμως η συνεχής χρήση του ενδέχεται να ξεράνει γενικότερα την επιδερμίδα. Οπότε μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε την ενυδατική σας κρέμα μετά από κάθε εφαρμογή.

Θα χρειαστείτε:

– 1 μέρος μηλόξυδο
– 3 μέρη νερό

Τρόπος παρασκευής: Διαλύστε το μηλόξυδο μέσα στο νερό και η φυσική θεραπεία σας είναι έτοιμη.

Τρόπος εφαρμογής: Βουτήξτε ένα βαμβάκι μέσα στο υγρό και εφαρμόστε το σαν κομπρέσα πάνω στο σπυράκι για 10 λεπτά. Μετά ξεπλύντε το με άφθονο χλιαρό νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές μέσα στη μέρα και δείτε το σπυράκι να εξαφανίζεται μέσα σε λίγες ώρες. Μην ξεχάσετε όμως να εφαρμόσετε λίγη ενυδατική κρέμα μετά από κάθε κομπρέσα.

Ασπιρίνη: Θεραπεία με σαλικυλικό οξύ που εξαφανίζει τα σπυράκια

Πέρα από την γρήγορη αντιμετώπιση του πονοκεφάλου, η ασπιρίνη μπορεί να μειώσει και να εξαφανίσει τα σπυράκια και την κοκκινίλα τους. Ο λόγος αυτής της δράσης είναι το βασικό συστατικό της ασπιρίνης, δηλαδή το σαλικυλικό οξύ, το οποίο είναι ένας από τους κορυφαίους σύμμαχους στην αντιμετώπιση της ακμής. Έχει την ικανότητα να απομακρύνει τη λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα, ξεραίνοντας παράλληλα τους πόρους και μειώνοντας την κοκκινίλα και το πρήξιμο.

Θα χρειαστείτε:

– 2 δισκία ασπιρίνη
– Μερικές σταγόνες νερού

Τρόπος παρασκευής: Θρυμματίστε την ασπιρίνη και ρίξτε μερικές σταγόνες νερού για να δημιουργήσετε μια πάστα.

Τρόπος εφαρμογής: Εφαρμόστε το μείγμα πάνω σε κάθε σπυράκι και αφήστε το να δράσει για 5-10 λεπτά. Τέλος, ξεπλυθείτε με άφθονο κρύο νερό.

Υπάρχουν και κάποιοι ειδικοί που προτείνουν την εφαρμογή της πάστας της ασπιρίνης για όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Εξαφανίστε γρήγορα τα σπυράκια με σκόρδο

Το σκόρδο είναι πολύ αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της ακμής και των σπυριών. Έχει αντιβακτηριδιακές, αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και θεραπεύει γρήγορα την πληγείσα περιοχή.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σκέτο, όσο και αραιωμένο με νερό δημιουργώντας μια πάστα.

Στην πρώτη περίπτωση θα χρειαστεί να κόψετε μια σκελίδα σκόρδου στη μέση και να την τρίψετε πάνω στα σπυράκια. Μετά από 5-7 λεπτά ξεπλύντε το πρόσωπο σας με χλιαρό νερό.

Αν όμως δημιουργήσετε μια πάστα με πολτοποιημένο σκόρδο και λίγο νερό, θα την εφαρμόσετε τοπικά πάνω στα σπυράκια και θα την αφήσετε να δράσει για 15-20 λεπτά. Ακολουθεί ξέβγαλμα με άφθονο χλιαρό νερό.

Η λευκή οδοντόκρεμα μπορεί να βοηθήσει να φύγουν τα σπυράκια γρήγορα

Μια ακόμη γρήγορη λύση για να φύγουν τα σπυράκια είναι η οδοντόκρεμα. Περιέχει πυρίτιο που τείνει να ξηραίνει την φλεγμονή και να την απομακρύνει. Προσοχή όμως, η οδοντόκρεμα θα πρέπει να είναι λευκή (με μαγειρική σόδα, υπεροξείδιο του υδρογόνου και τρικλοζάνη) και όχι σε μορφή τζελ.

Επειδή η συγκεκριμένη θεραπεία αφυδατώνει το δέρμα θα πρέπει να απλώνεται πάντα μια ενυδατική κρέμα μετά την εφαρμογή της καθώς και να αποφεύγεται η συχνή χρήση. Επίσης, η συγκεκριμένη λύση δεν ενδείκνυται για ευαίσθητες επιδερμίδες. Αν λοιπόν νιώσετε οποιαδήποτε ενόχληση όπως φαγούρα, κάψιμο ή τσούξιμο, αφαιρέστε αμέσως το προϊόν και μην ξαναδοκιμάσετε τον συγκεκριμένο τρόπο αντιμετώπισης της ακμής.

Θα χρειαστείτε:

– Λευκή οδοντόκρεμα

Τρόπος εφαρμογής: Εφαρμόστε τη τοπικά πάνω στα σπυράκια και αφήστε τη να δράσει για 30 λεπτά το λιγότερο. Η ιδανικότερη θεραπεία είναι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Έπειτα ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό και βάλτε την ενυδατική σας κρέμα.

Διώξτε τα σπυράκια και την κοκκινίλα με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα έχει την ικανότητα να μειώνει την φλεγμονή και την κοκκινίλα και να απολεπίζει το δέρμα, καθαρίζοντας το σε βάθος. Η συχνή της χρήση όμως ενδέχεται να προκαλέσει ξηρότητα, γι’ αυτό θα πρέπει να γίνεται με σύνεση.

Θα χρειαστείτε:

– 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
– Χλιαρό νερό

Τρόπος παρασκευής: Δημιουργήστε μια λευκή πάστα αναμειγνύοντας την σόδα με το νερό.

Τρόπος εφαρμογής: Εφαρμόστε το μείγμα τοπικά πάνω στα σπυράκια και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά μέχρι να ξεραθεί (ποτέ όμως παραπάνω από 30 λεπτά). Μετά ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό και εφαρμόστε την κρέμα σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ