Μουσείο - Ξενοδοχείο έφτιαξε δωμάτιο Queen’s Gambit! Έχει ρετρό ταπετσαρία & μια τεράστια σκακιέρα στο ταβάνι (φωτό)

Θα σας κοστίσει 172 δολάρια την βραδιά

Ένα ξεχωριστό δωμάτιο ξενοδοχείου μπορεί να βρει κανείς στο Kentucky των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο 21c Museum Hotel Lexington, αφού έχουν εμπνευστεί από την σειρά Qeens Gambit καταφέρνοντας να δημιουργήσουν έτσι έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο.

Το 21c Museum Hotel Lexington διαθέτει και αλλα δωμάτια - παράλληλα έχει μια πλούσια συλλογή από έργα τέχνης, αλλά και πολλές εκθέσεις. Ωστόσο υπάρχει ένα που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

Και αυτό γιατί είναι εμπνευσμένο από την αγαπημένη σειρά του Netflix Queens Gambit. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες η διακόσμηση του χώρου έχει βασιστεί επάνω στο σκάκι, με το πράσινο χρώμα να κυριαρχεί.

Photo: www.visitlex.com

Το όλο δωμάτιο έχει μια ρετρό διάθεση που μας μεταφέρει στην δεκαετία του 1970 αλλά και μια απίστευτη ταπετσαρία που έχει φυσικά... πιόνια του σκάκι!

Το δωμάτιο Harmon όπως ονομάζεται (αντιγράφοντας το επίθετο της πρωταγωνίστριας στη σειρά) είναι ανοιχτό για όποιον επιθυμεί να μείνει σε αυτό και η διαμονή κοστίζει 172 δολάρια την βραδιά.

Photo: www.visitlex.com

Μάλιστα «αντιγράφοντας» την σειρά του  Nteflix, έχουν τοποθετήσει στο δωμάτιο μερικά περιοδικά του Chess Review, τα οποία  διάβαζε και η πρωταγωνίστρια.

Αυτό όμως που κάνει περισσότερο εντύπωση είναι φυσικά η πελώρια σκακιέρα που θα δει κανείς πάνω από το κρεβάτι.

Photo: www.visitlex.com

Η έμπνευση φυσικά ήρθε πάλι από την σειρά αφού η πρωταγωνίστρια έβλεπε ολόκληρες παρτίδες σκάκι με την φαντασία της και έτσι κατόρθωσε να γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ