Ο Σπύρος Σούλης μας προτείνει: 4 Απίστευτα Tips για σπίτι χωρίς καθόλου σκόνη

Δείτε όλα τα μυστικά.... 

Σίγουρα το ξεσκόνισμα είναι μια από τις δουλειές που κανείς μας δεν αγαπάει ιδιαιτέρως. Επειδή κι εμείς δεν το αγαπάμε καθόλου, σας έχουμε μερικά κολπάκια για να κρατήσετε μακριά τη σκόνη από το σπίτι σας για πολύ περισσότερο.

Το μυστικό βρίσκεται στο baby oil. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ρίξετε απειροελάχιστη ποσότητα baby oil σε ένα βρεγμένο πανί ή σε ένα ξεσκονόπανο και να ξεσκονίσετε όπως κάνετε συνήθως. Το λάδι θα κρατήσει τη σκόνη μακριά από τα έπιπλά σας για πολύ περισσότερο. Επιπλέον θα τους δώσει και μία γυαλάδα μοναδική. Πρέπει να προσέξετε να μην σας πέσει παραπάνω γιατί θα λαδώσει η επιφάνεια και δεν θα καθαρίζεται καθόλου εύκολα. Δείτε ακόμα 6

Το baby oil σε πολύ μικρή ποσότητα είναι κατάλληλο για κάθε επιφάνεια.

Το baby oil σε πολύ μικρή ποσότητα είναι κατάλληλο για κάθε επιφάνεια.

Τip Αν έχετε στο σπίτι σας κλιματιστικό, καθαρίστε τακτικά τα φίλτρα γιατί βοηθούν στη μείωση της σκόνης. Η σκόνη θα συνεχίσει να μαζεύεται στο σπίτι σας αλλά το καθαρό φίλτρο θα επιβραδύνει το ρυθμό συσσώρευσής της.

Ένας επιπλέον τρόπος για να κρατήσετε τη σκόνη μακριά από το σπίτι σας για περισσότερο είναι να «σφραγίσετε» το κάτω μέρος κάθε πόρτας του σπιτιού σας (μπαλκονόπορτες και εξώπορτα) με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί να μπει η σκόνη μέσα στο σπίτι. Σίγουρα λίγη σκόνη θα μπαίνει κάθε φορά που θα ανοίγετε για να αερίζεται το σπίτι σας αλλά δεν θα είναι τόσο πολύ αν βάλετε ειδικά πανάκια στο κάτω μέρος της κάθε πόρτας για να καλύπτετε όλη την επιφάνεια από την οποία θα μπορούσε να μπει η σκόνη στο σπίτι.

Μην ξεχνάτε τις επιφάνειες που βρίσκονται κάτω και πάνω από έπιπλα.

Μην ξεχνάτε τις επιφάνειες που βρίσκονται κάτω και πάνω από έπιπλα.

Επιλέξτε το σωστό ξεσκονόπανο Μπορεί μέχρι τώρα να ξέρατε πως ένα βαμβακερό πανί ή μια παλιά μπλούζα είναι το τέλειο ξεσκονόπανο για το σπίτι σας, αλλά δυστυχώς θα πρέπει να σας ακυρώσουμε αυτή την ιδέα, καθώς τα πράγματα έχουν εξελιχθεί και στον τομέα του ξεσκονίσματος. Πλέον, το καλύτερο ύφασμα για να ξεσκονίσετε είναι το πανάκι με μικροίνες, που παγιδεύει τη σκόνη και δυσκολεύει στη συσσώρευσή της.

Χρησιμοποιήστε πανάκια με μικροίνες για καλύτερο αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιήστε πανάκια με μικροίνες για καλύτερο αποτέλεσμα αναφέρει το spirossoulis.

Tip Μπορεί το σκούπισμα του σπιτιού με την ηλεκτρική σκούπα να είναι μια αρκετά βαρετή δουλειά, αλλά αν το ξεσκόνισμα είναι ακόμα πιο βαρετό για εσάς, τότε θα πρέπει να σκουπίζετε σε πιο τακτική βάση. Αν σκουπίζετε 2 φορές την εβδομάδα, δεν θα χρειάζεται να ξεσκονίζετε τόσο συχνά.

Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό Για να ξεσκονίσετε όλα τα έπιπλα του σπιτιού (σε περίπτωση που δεν έχετε baby oil) φτιάξε ένα υπέροχο φυσικό καθαριστικό που βοηθάει στη μη συσσώρευση της σκόνης ανακατεύοντας 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 κ.σ. αιθέριο έλαιο λεμονιού, 1/4 φλ. λευκό ξίδι, 2 φλ. νερό. Βάλτε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπουκαλάκι σπρέι και ξεσκονίστε ψεκάζοντας το πανάκι σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ