Ο Χρήστος Βασιλόπουλος εξομολογείται τις αλήθειες του: Η γέννηση του γιου μου είναι το Όσκαρ της ζωής μου

Μας ξεναγεί στη ζωή του στις Η.Π.Α

Ο γιος του που μεταμόρφωσε ολικά τη ζωή του, η σύντροφος του, η φιλία ζωής με το Γιώργο Καραμίχο, η επιθυμία του σε μερικά χρόνια να επιστρέψει στην Ελλάδα, η ζωή του στο Λός Άντζελες, όσα του δίδαξαν τα τελευταία έντεκα χρόνια που ζει στην Αμερική, αλλά και όσα έμαθε αυτό το προηγούμενο έτος που η πανδημία σάρωσε τις ζωές μας.

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος μίλησε στον Γιάννη Βίτσα και μας ξεναγεί στη ζωή του στις Η.Π.Α. Εξομολογείται τις αλήθειες του!

 

To 2020 με όλα τα δεινά που έφερε παγκοσμίως ,σου χάρισε ένα τεράστιο δώρο. το γιό σου! Φαντάζομαι ότι έχει μεταμορφώσει τη ζωή σου.

Η γέννηση του γιού μου είναι ότι καλύτερο έχει μου συμβεί, το όσκαρ της ζωής μου, η έμπνευση , η κινητήρια δύναμη για να προχωρώ και να γίνομαι καλύτερος. Παρά την πανδημία, τις εκλογές και  οτιδήποτε άλλο έχει συμβεί στις ΗΠΑ αισθάνομαι απόλυτα ισορροπημένος κι ευτυχισμένος. Έχω δώσει όλη μου την ενέργεια και τη βαρύτητα στο μικρό,  έτσι ώστε να τον μεγαλώσω και να τον γαλουχήσω με ότι καλύτερο μπορώ. Η  παρουσία του στη με κρατά μακριά από τη μιζέρια της καθημερινότητας. Λατρεύω αυτή την εμπειρία που βιώνω τους τελευταίους έξι μήνες. Είναι ότι πιο όμορφο έχω ζήσει.

Μπορούσες να διανοηθείς πριν γίνεις πατέρας ότι θα σου δημιουργούσε  αυτά τα συναισθήματα η πατρότητα;

 Τίποτα δεν αντιστοιχεί  με το συναίσθημα που έχω όταν τον κρατώ στην αγκαλιά μου, όταν τον ταΐζω, όταν το βλέπω να μεγαλώνει. Παρακολουθώ την εξέλιξή του από τον πρώτο μήνα και το μυαλό μου δε μπορεί να συλλάβει όλη αυτή τη διαδικασία.  

Ο ερχομός του παιδιού σε έδεσε ακόμη περισσότερο τη σχέση σου με τη σύντροφό σου , Σάρα;

Η σχέση μας πια έχει περάσει σε άλλο επίπεδο γιατί δημιουργήσαμε  έναν άνθρωπο μαζί.  Είναι συγκλονιστικό το πόσο αλλάζει η σχέση μετά από κάτι τέττοιο. Μεταμορφώνεται όλη η ενέργεια της. Με την Σάρα μας  συνδέει κάτι τόσο βαθύ και ουσιαστικό.

Σκοπεύετε να παντρευτείτε;

Όχι, δεν το έχουμε σκεφτεί καν. Εγώ έχω κάνει ένα γάμο στο παρελθόν και δε μου λέει  κάτι ιδιαίτερο ο γάμος. Η Σάρα δεν είναι ο τύπος της γυναίκας, που θα νιώσει καλύτερα αν παντρευτεί, είναι πολύ ευτυχισμένη ως έχει. Όποτε δε μπαίνει θέμα γάμου. Έχουμε όμως προγραμματίσει να κάνουμε τη βάφτιση του γιού μας τον Ιούνιο του 2021. Εύχομαι να πάνε καλά τα πράγματα και να μην χρειαστεί να το αναβάλουμε.

Θα κάνετε την βάπτιση στην Ελλάδα;

Φυσικά και θα την κάνουμε στην Ελλάδα. Θα πραγματοποιηθεί στη Μεσσηνία απ’ που κατάγομαι. Εκεί έχω περάσει  πολλά ευτυχισμένα καλοκαίρια στα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια.

Ποιο όνομα θα δώσετε στο μικρό σας;

 Επιλέξαμε ανάμεσα σε τρία : Άτλας, Ωρίωνας καιΑπόλλωνας.  Προσπαθήσαμε να βρούμε ποιο είναι το πιο εύηχο από τα τρία που ναι μεν θα ακουγόταν ελληνικό αλλά  θα μπορούσαν να το προφέρουν εύκολα και οι Αμερικάνοι. Εδώ οφείλω να πω ότι πρώτα του μιλώ στα ελληνικά και ύστερα στα αγγλικά. Καταλήξαμε πώς το Απόλλωνας ήταν η τέλεια επιλογή!

Οι ΗΠΑ  έχουν δοκιμαστεί  από την πανδημία αφού έχουν χάσει τη ζωή τους σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι. Πώς είναι η κατάσταση εκεί; 

Τα νούμερα είναι τρομακτικά. Προσωπικά έχω σταματήσει να βλέπω ειδήσεις. Προσέχουμε πολύ γιατί έχουμε και το μικρό στην οικογένειά μας . Έχουμε και εμείς lockdown. Φοράμε συνεχώς μάσκες και γενικότερα είμαστε σε εγρήγορση.

Φανταζόσουν ποτέ ότι θα βιώναμε ένα τέτοιο γεγονός παγκοσμίως;

Είναι συγκλονιστικό το τι συμβαίνει στον κόσμο, σαν ένα κακό σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ελπίζω να τελειώσει πολύ γρήγορα. . Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει κάτι πολύ θετικό.

Άλλαξε ο τρόπος σκέψης σου ;

Προς το καλύτερο. Αφιερώνω ακόμα περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μου, οραματίζομαι το τι θέλω να κάνω και μαθαίνω να αυτοσυντηρούμαι. Καλλιεργώ πολλά πράγματα στον κήπο μου. Η επιθυμία μου είναι όσο μπορούμε να έχουμε τα δικά μας φρούτα και λαχανικά έτσι ώστε οτιδήποτε και  αν γίνει να μπορούμε να είμαστε αυτάρκεις..

 Αν σου πρότειναν να είσαι στις Αμερικάνικες εκλογές ως υποψήφιος  ως ένας Έλληνας που διαπρέπει στις ΗΠΑ θα το δοκίμαζες;

Όχι. Δεν θέλω να κάνω τίποτα άλλο στην ζωή μου πέρα από την υποκριτική. Ίσως θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ και με τη γη γιατί μου αρέσει και με ισορροπεί. Δεν με βλέπω καθόλου ως εκπρόσωπο σε κόμματος. Δε με ενδιαφέρει και δε με αφορά να ενταχθώ κάπου πολιτικά.

Τι έχεις διδαχτεί τα έντεκα χρόνια που ζεις στην Αμερική;

Αν είχα μείνει στην Ελλάδα πιθανώς η ζωή μου θα είχε μία πολύ συγκεκριμένη πορεία. Αυτά τα έντεκα χρόνια στην Αμερική από τα 31 μου έως τα 42 μου γέμισα με εμπειρίες. Πιστεύω ότι έγινα καλύτερος άνθρωπος , καλύτερος ηθοποιός , καλύτερος άντρας.

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες που έχεις βιώσει στην Αμερική;

Νομίζω ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο όσον αφορά τους ηθοποιούς είναι να καθιερωθούμε  και να κατακτήσουμε μία πολύ καλή δουλειά που θα μας πάει στο επόμενο στάδιο. Όλα είναι βήματα. Απαιτείται στρατηγική.Για μένα το να πετύχεις  στο Λος Άντζελες  είναι ένα μείγμα πολλών παραγόντων. Πρέπει να είσαι καλός ηθοποιός ,να δουλεύεις αδιάκοπα , να πιστεύεις στον εαυτό σου και να μην εγκαταλείψεις τη μάχη όσες αποτυχίες και αν έχεις, όσα όχι και αν σου πουν στις ακροάσεις.

Είχες αποτυχίες; Υπήρξαν παραγωγοί που σου είπαν όχι;

Φυσικά. και είχα. Κάθε χρόνο κλείνω περίπου τρεις δουλειές ,περνώντας από εξήντα ακροάσεις, οι οποίες βέβαια με γεμίζουν εγκεφαλικά και ψυχολογικά. Δε ξέρεις ποτέ που Θα καταλήξει η διαδικασία, πόσο μακριά μπορεί να φτάσει, ποιος θα σε δει. Είναι σαν ένα παιχνίδι με πολλά στάδια.

Οικονομικά υπήρξαν στιγμές που ήταν δύσκολες;

Όχι. Καταρχάν είχα κάνει τη διαχείριση μου από την Ελλάδα. Στη συνέχεια άρχισα να κλείνω δουλειές. Τα σήριαλ στα οποία έχω δουλέχει μου απέφεραν αρκετά χρήματα. Χρειάστηκε βέβαια να βρω και δεύτερη δουλειά, αλλά αυτό είναι κάτι που  κάνουν όλοι οι ηθοποιοί στο Λος Άντζελες.

Δούλεψες ως πορτιέρης.

Ναι Εργάστηκα σε ένα μαγαζί. Έχει πολλά στάδια αυτή η συνθήκη. 

Πολλοί αναφέρουν τη μοναξιά που βιώνουν ζώντας σε ξένη χώρα ,ειδικά στις ΗΠΑ.

Εγώ είχα την τύχη να γνωρίσω αρκετούς ανθρώπους εδώ, τους οποίους  έχω ακόμα δίπλα μου. Από την άλλη νομίζω ότι πρέπει να είσαι αρκετά διορατικός για  να καταλάβεις ότι το LA είναι μία μοναχική πόλη. Το καταλαβαίνεις για παράδειγμα όταν βγαίνεις έξω παρατηρείς ότι όλοι έχουν σκύλο γεγονός που δείχνει πώς  έχουν ανάγκη αυτή τη μορφή αγάπης . Όλοι έχουν έρθει εδώ για να επιτύχουν και  δεν αφιερώνουν χρόνο στις ανθρώπινες σχέσεις.  Αν  θέλεις όμως να κάνεις αληθινές σχέσεις, βρίσκεις ανθρώπους.

Έχεις εξομολογηθεί ότι σε πολλές στιγμές της ζωής σου έχεις αγκαλιάσει τη μοναξιά σου.

Νομίζω ότι όταν ο άνθρωπος αγκαλιάζει τη μοναξιά του γίνεται πιο δυνατός.  Αν και έχω ταξιδέψει πολύ και έχω αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο στον εαυτό μου το Λός Άντζελες παραμένει για εμένα μία δοκιμασία. Η αρχική εντύπωση για όποιον έρχεται πρώτη φορά εδώ είναι ότι κυριαρχεί η επιφάνεια. Όταν όμως ζήσει στην πόλη διαπιστώνει ότι υπάρχουν και πολυεπίπεδοι άνθρωποι αν κοιτάξει σε βάθος. Οπότε σε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να απευθυνθεί. Εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε τόσο ρηχοί και τόσο επιφανειακοί όσο οι Αμερικανοί, οι οποίοι είναι πιο ανάλαφροι πιο εύκολοι. Δουλεύουν για να ζούν, ενώ εμείς ζούμε πρώτα και δουλεύουμε γι' αυτό. Ξέρουμε να περνάμε καλά και με πέντε ευρώ. Γνωρίζουμε τις ομορφιές της ζωής που δεν κοστίζουν τίποτα.

Στην Αμερική έκανες στενή παρέα με τον Γιώργο Καραμίχo.

Είναι σαν αδελφός μου.  Όταν βρισκόμασταν στην Ελλάδα τόσο εγώ, όσο και ο Γιώργος ήμασταν κολλητοί με τον Γιώργο Χρανιώτη αλλά δεν κάναμε μεταξύ μας παρέα. Μάλιστα όταν έτυχε να συνεργαστούμε στα Ματωμένα χώματα ο Γιώργος με αντιπάθησε . Στο LA μεταφράσαμε ένα υπέροχο βιβλίο  το οποίο ελπίζω να βγει σύντομα καθώς λόγω της πανδημίας τα πάντα είναι σε παύση. Είναι ένας άνθρωπος που λατρεύω και θαυμάζω σε  οτιδήποτε έχει κάνει. Αποδεχόμαστε ο ένας τον άλλο χωρίς ζήλεια ή επαγγελματικό ανταγωνισμό. 

Έχεις βιώσει ανταγωνισμό στη δουλειά σου 

Φυσικά και έχω βιώσει.

Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που σου έχουν κάνει;

Με έδιωξαν από μία δουλειά. Με απέλυσαν χωρίς καν να με πληρώσουν..

Συμμετείχες στο ριάλιτι επιβίωσης ΝOMADS. Το μετάνιωσες;

Καθόλου! Αντίθετα το λάτρεψα. Το Νomads ήταν εκπληκτική εμπειρία. Ήθελα να βρεθώ στην άλλη  άκρη του κόσμου , σε μια περιπέτεια, ενώ παράλληλα επιθυμούσα να είμαι στην τηλεόραση.  Πάντα θα ευχαριστώ τους ανθρώπους που με πήραν τηλέφωνο και μου πρότειναν να κάνω αυτό το project..

Κάποια στιγμή δήλωσες ότι μέσα από το Νomads έμαθες ότι δεν πρέπει να μιλάς για τα πάντα.

Πράγματι, δεν πρέπει. Δεν κρατώ τίποτα για τον εαυτό μου. Στο Νomads νομίζω πώς το πλήρωσα.

Τι λείπει από τη ζωή σου σήμερα;

Η επαγγελματική σταθερότητα  που είχα στην Ελλάδα. Όταν την αποκτήσω δουλεύοντας στο LA νομίζω ότι θα έχω καλύψει σχεδόν το 80% από αυτά που ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Αν με ρωτήσεις αυτή τη στιγμή   τι ονειρεύομαι θα σου εξομολογηθώ ότι επιθυμώ να δουλεύω 8 μήνες το χρόνο σε αμερικάνικα σήριαλ ή ταινίες ή videogames και τους υπόλοιπους  τέσσερις μήνες να ταξιδεύω με την οικογένειά μου. Θέλω να βγάζω μισό εκατομμύριο δολάρια το χρόνο/ Δεν είναι τεράστιο ποσό για τα δεδομένα του Λος Αντζελες. 

Πόια ειναι η μεγαλύτερη αμοιβη που έχεις παρει στις ΗΠΑ;

Σε τηλεοπτική σειρά η υψηλότερη αμοιβή  που έχω πάρει είναι 10.000 δολάρια ανά επεισόδιο. Έχω λάβει όμως για  διαφήμιση αυτοκινήτου 35.000 δολάρια  για δύο ημέρες δουλειάς. .Αυτά τα χρήματα είναι πολύ φυσιολογικά στην Αμερική.

Πως ονειρεύεσαι το 2021;

Χωρίς πανδημία και μάσκες με υπέροχα χαμόγελα, με εκφραστικά πρόσωπα , αγκαλιές, φιλιά, ,ταξίδια . Ονειρεύομαι μία κανονική ζωή .

Έχεις σκεφτεί μετά το L.A. να δοκιμαστείς σε μία ευρωπαϊκή χώρα;

Αν φύγω από το L.A. θα επιστρέψω στην Αθήνα. Σκέφτομαι να γυρίσω στα επόμενα  χρόνια και να αγοράσω ένα σπίτι κοντά στη θάλασσα. Θέλω ο γιός μου να μεγαλώσει και να πάει σχολείο στην Ελλάδα. Δε θα πάω σε άλλη  χώρα, μόνο στην Ελλάδα και  την Αθήνα που λατρεύω.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ