Στην Λισαβόνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού - Η ατζέντα των συζητήσεων με τον Αντόνιο Κόστα (βίντεο)

Στο πλαίσιο της ανάληψης της εκ περιτροπής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Την Λισαβόνα επισκέπτεται σήμερα (11/1) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που θα έχει συνάντηση με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα.

Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του πρωθυπουργού για το νέο έτος και η ατζέντα των συζητήσεων θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό, το ταμείο ανάκαμψης και την πανδημία, την ανατολική Μεσόγειο, αλλά και το μεταναστευτικό.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση των δύο ανδρών γίνεται στο πλαίσιο της ανάληψης της εκ περιτροπής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Πορτογαλία για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη στην Λισαβόνα

Στις 12:45, ώρα Ελλάδος, οι κ.κ Μητσοτάκης και Κόστα  θα επισκεφτούν το κεντρικό κτήριο του Πορτογαλικού Πολεμικού Ναυτικού, όπου εδρεύει η Ακτοφυλακή.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού θα είναι η έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA).

Στις 14:25, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο São Bento όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ