Η Λίτσα Πατέρα σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση: Έχασα τον άντρα μου & πόνεσα πάρα πολύ - Μου λείπει ολοκληρωτικά

 Η πεποίθηση μου όμως ότι η ψυχή είναι κάπου αλλού «ζωντανή», αποτελεί μεγάλη παρηγοριά

Μια εξομολόγηση από καρδιάς έκανε η Λίτσα Πατέρα, που μίλησε στον Γιάννη Βίτσα για τον χαμό του άντρα της, αλλά και για τα όσα έχει περάσει.

Η αισιοδοξία και η ελπίδα με την οποία υποδέχεται κάθε καινούργιο χρόνο, ο κορονοιός και τα συναισθήματα που βίωσε τους τελευταίους δέκα μήνες, η παράλυση των πάνω άκρων της όταν γεννήθηκε ο μικρότερος γιος της και το θαύμα που βίωσε, ο θάνατος και η μετεμψύχωση, ο ευτυχισμένος γάμος με το σύζυγο της, η οδυνηρή απώλεια του και ότι την παρηγορεί πια, τα παιδιά της και τα εγγόνια της που θεωρεί ως ότι ωραιότερο της έχει προσφέρει ο Θεός, τα παιδικά της χρόνια, η τριαντάχρονη τηλεοπτική διαδρομή της και η τεράστια πορεία της στην αστρολογία. Ευγενής, ουσιαστική, αληθινή με ουσία η Λίτσα Πατέρα κάνει τον απολογισμό της ζωής της μιλώντας από καρδιάς στο HELLO!

Πώς νιώθετε κατά την έλευση κάθε καινούργιου έτους ;

Είμαι γεμάτη αισιοδοξία και ελπίδα, ότι όλα θα πάνε καλά. Πάρα πολλά πράγματα στην προσωπική πορεία μας εξαρτώνται από τον τρόπο που τα αντιμετωπίσουμε.

Ήσασταν ανέκαθεν γεμάτη αισιοδοξία και ελπίδα;

Ναι. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος που πορεύομαι.

Το 2020 ήταν μια πραγματικά δύσκολη χρονιά. Αισθανθήκατε φόβο κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα μηνών;

Προβληματίστηκα σοβαρά, στεναχωρήθηκα αλλά δεν φοβήθηκα. Ένιωσα και νιώθω πόνο για τους ανθρώπους που «έφυγαν» και κάνω πολλές σκέψεις αναφορικά με αυτό που μας συνέβη. Πιστεύω ότι υπάρχει μία ανώτερη δύναμη που ορίζει ορισμένα πράγματα. Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που θέλει να μας πει, τι μάθημα πρέπει να πάρουμε, γιατί διδασκόμαστε από κάθε καλό και κακό. Θα περιέγραφα την συνθήκη ως εξής. Φανταστείτε ότι βρισκόμασταν επάνω σε μία αμαξοστοιχία η οποία έτρεχε ιλιγγιωδώς. Ξαφνικά αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε αυτό το γεμάτο βοή και ταχύτητα ταξίδι. Έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να αναλογιστούμε τη διαδρομή μας, να οραματιστούμε το μέλλον μας, να παρατηρήσουμε λάθη που έχουμε κάνει, αλλά και να αντιληφθούμε πόσο μικροί είμαστε απέναντι σε ένα τέτοιο γεγονός. Συμπερασματικά λοιπόν αναθεωρούμε τις απόψεις μας και αυτό μόνο θετικό μπορεί να θεωρηθεί.

 

 

Πιστεύετε ότι ήμασταν αλαζονικοί;

Ναι. Δεν πρέπει να εκλαμβάνουμε τα πάντα δεδομένα, να πιστεύουμε ότι όλα μας ανήκουν. Ας στρέψουμε λίγο τα μάτια μας στον ουρανό και ας κάνουμε έναν ουσιαστικό απολογισμό της ζωής μας.

Τι κρατάτε από το δικό σας απολογισμό ζωής;

Τα πάντα. Τόσο τις λανθασμένες, όσο και τις σωστές στιγμές μου. Πάνω απ’ όλα αποδέχομαι και συγχωρώ τον εαυτό μου για τα λάθη μου. Παίρνω το εκάστοτε μάθημά μου και χαράζω ένα πιο ανθρώπινο νέο δρόμο στη ζωή μου. Όταν  παρατηρούμε και αναγνωρίζουμε τα λάθη μας είμαστε κερδισμένοι. Το κακό έρχεται όταν δεν  βλέπουμε τα κακές επιλογές μας. Και αυτό γιατί δε βελτιωνόμαστε, δεν γινόμαστε καλύτεροι. Άρα το μάθημα που μας δίνει το σύμπαν πάει χαμένο.

Όταν ήρθε στον κόσμο ο μικρότερος γιος σας αντιμετωπίσατε ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ουσιαστικά παρέλυσαν τα χέρια σας… Θέλετε να μας το περιγράψετε;

Θεραπεύτηκα από θαύμα. Πιστεύω πάρα πολύ στο σύμπαν, στην ανώτερη δύναμη, στο Θεό. Κάθε τι που μου συμβαίνει καλό ή κακό το αγκαλιάζω και χαράζω τη πορεία μου. Ήταν θαύμα το πώς έκανε τον κύκλο της εκείνη η επώδυνη πραγματικότητα. Όταν γεννήθηκε ο μικρότερος γιος μου παρέλυσαν τα χέρια μου. Δεν είπα σε κανέναν τίποτε. Σκεπτόμουν «πώς θα μεγαλώσω ένα παιδί παράλυτη». Ήταν καλοκαίρι. Μπήκα στο αυτοκίνητό μου -σχεδόν παράλυτη μόνη μου- και κατευθύνθηκα προς το Σούνιο. Αν και ήταν καλοκαίρι εκλεισα τα παράθυρα του αυτοκινήτου, ενώ ο ιδρώτας έτρεχε από πάνω μου. Καθώς έκλαιγα με αναφιλητά και έκανα την προσευχή μου λέγοντας «Θεέ μου δεν θέλω να ζήσω έτσι». Μέχρι να φθάσω στο Σούνιο είχα γίνει καλά.

 

 

Είναι σοκαριστικό ότι στην κλινική δεν σας είχαν δώσει καμία ελπίδα ότι θα επανέλθετε.

Ήμουν πάρα πολύ αναστατωμένη. Πίστευα ότι θα μείνω παράλυτη.

Φοβάστε το θάνατο ;

Δεν φοβάμαι καθόλου το δικό μου θάνατο, γιατί πιστεύω ότι υπάρχει κάτι πέρα από αυτό που ζούμε τώρα. Γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε και να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Να μην φερόμαστε ανήθικα ή με επαχθή και επιβλαβή τρόπο στους ανθρώπους γύρω μας. Πιστεύω στο κάρμα και προσπαθώ να μην κάνω κακό.

Πιστεύετε και στην μετεμψύχωση ;

Ναι. Πιστεύω απόλυτα ή αν θέλετε καλύτερα το ελπίζω.

Έχετε ψάξει και, αντιστοίχως, μάθει στοιχεία για προηγούμενες ζωές σας;

Παρά το γεγονός ότι έχω κάνει ταξίδια στις Ινδίες και έχω διαβάσει πολλά βιβλία, δε θέλησα να κάνω αυτό που αποκαλούμε αναδρομή γιατί εν τέλει δεν παρέχει καμία απόδειξη. Η αστρολογία αποδεικνύεται έμπρακτα. Αναφέρει πώς την  τάδε  μέρα θα γίνει το  εξής γεγονός και λαμβάνει υπόσταση. Κανείς όμως δε μπορεί να μας αποδείξει ποιοι ήμασταν στην προηγούμενη ζωή μας.

Αν και είστε ένα οικείο τηλεοπτικά πρόσωπο η προσωπική σας ζωή απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό είναι συνειδητή επιλογή σας;

Σίγουρα! Η προσωπική μου ζωή περιλαμβάνει κομμάτια που γεύθηκα καθ’ ολοκληρίαν στον απόλυτο βαθμό. Έχω την αίσθηση πώς αν τα διαλαλήσω, θα τα προδώσω ως ένα βαθμό. Οι στιγμές των ανθρώπων είναι ιερές. Τα παιδιά μου, ο γάμος μου, οι χάρες μου, οι λύπες μου είναι οι θησαυροί μου και έχουν τη δική τους σπουδαιότητα. Δεν μου αρέσει να τους επιδεικνύω. Δείχνω αντιπροσωπευτικά βασικά μου γνωρίσματα μέσα από τη δουλειά και τον χαρακτήρα μου. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην καρδιά μου. Αγαπώ όλα όσα έχω ζήσει και δε θέλω να τα προδώσω.

Με ποιο τρόπο διαχειριστήκατε την απώλεια του συζύγου σας;

Πόνεσα πολύ και μου λείπει ολοκληρωτικά. Η πεποίθησή μου όμως ότι η ψυχή είναι κάπου αλλού «ζωντανή», αποτελεί μεγάλη παρηγοριά.

Τι σας κράτησε δεμένους, χαρούμενους, ευτυχισμένους και ολοκληρωμένους στην κοινή σας διαδρομή;

Πίστευα πάντοτε στην συνθήκη του γάμου και παντρεύτηκα πολύ μικρή. Αγαπώ τη συμβίωση. Θεωρώ ότι είμαστε πλασμένοι για να συμπορευόμαστε με τον ξεχωριστό άνθρωπο που θα επιλέξουμε για να μοιραστούμε τη ζωή μας. Αν με ρωτάτε για την συνταγή της μακροχρόνιας κοινής πλεύσης θα σας αναφέρω τον αλληλοσεβασμό και την αγάπη.

Έχετε δύο εγγόνια με τα οποία είστε πολύ δεμένη.

Πράγματι, αγαπώ πάρα πολύ τα εγγόνια μου. Στο σπίτι μου έχω φτιάξει τα δικά τους δωμάτια. Έχουμε πολύ ωραία, διαχυτική και αγαπησιάρικη επαφή. Τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου είναι ότι ωραιότερο μου έχει προσφέρει ο Θεός.

Τα εγγόνια σας, σας ρωτούν για την αστρολογία;

Ναι βέβαια. Η εγγονή μου μελετά κιόλας.

Άρα να θεωρήσω ότι θ ‘ ακολουθήσει και το δρόμο σας;

Δεν το ξέρω αυτό. Μακάρι! Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος έχει έρθει για διαφορετικό λόγο σ’ αυτή τη ζωή.

Εσείς για ποιο λόγο θεωρείτε ότι έχετε έρθει σ’ αυτό το σύμπαν;

Μάλλον για να ασχοληθώ με την αστρολογία. Στα επτά μου ζούσαμε με τους γονείς μου σε μία μονοκατοικία. Κάθε βράδυ έβγαινα στα σκαλάκια και παρατηρούσα τον ουρανό σα να έβλεπα μία κούκλα ή  ένα αρκουδάκι. Ενήλικη πλέον, σκεπτόμενη το γεγονός δεν απέκλεισα το γεγονός να συνέβαινε ακριβώς γιατί ήρθα για να μελετήσω τις επιταγές του σύμπαντος.

Τα παιδικά σας χρόνια ήταν γεμάτα αγάπη αλλά και πολύ αυστηρά ταυτοχρόνως. Όπως χαρακτηριστικά έχετε πει είχατε ένα μπαμπά αρχιστράτηγο και μία μαμά στρατηγό.

Μεγάλωσα σε μία δίκαιη, όμορφη και ζεστή οικογένεια. Η μητέρα μου ήταν αμερόληπτη αλλά και εξαιρετικά αυστηρή. Ο πατέρας μου ήταν στρατιωτικός και κατά τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια άλλαξα πάρα πολλά σχολεία λόγω των μεταθέσεων του κάτι που με στεναχωρούσε επειδή είμαι συναισθηματικός άνθρωπος. Έχανα τους φίλους ,τις παρέες, το σχολείο μου.Σε κάθε καινούργια αλλαγή έκλαιγα, γιατί στερούμουν όσους είχα αγαπήσει και αυτό σίγουρα μου κόστιζε.

 

 

Με τα παιδιά σας υπήρξατε αυστηρή;

Όχι. Έγινα εντελώς το αντίθετο από την μητέρα μου. Ήμουν το άλλο άκρο: απόλυτα διαλλακτική και καθόλου αυστηρή.

Έπειτα από τριάντα έτη ξεχωριστής τηλεοπτικής πορείας, αισθάνεστε το βάρος του χρόνου πάνω σας;

Κατ’ αρχάς αγαπώ τα χρόνια μου και τη σοφία που μου παρέχουν οι εμπειρίες μου. Από την άλλη νιώθω πολύ δημιουργική, ζωντανή ,μικρή.

Πως είναι η συνεργασία σας με τη Φαίη Σκορδά;

Πάρα πολύ καλή! Είμαστε έξι εξαιρετικά χρόνια μαζί. Σίγουρα δεν είναι όπως παλαιότερα καθώς πλέον έχω πολλές υποχρεώσεις. Τελειώνω τη δουλειά μου και φεύγω. Δεν έχουμε ζήσει πολλά κοινά πράγματα. Δεν υπάρχει και η δυνατότητα που είχαμε στο παρελθόν να πηγαίνουμε  πολλά ταξίδια με την εκπομπή.

Τι λείπει από τη ζωή σας;

Σε προσωπικό επίπεδο δεν μου λείπει τίποτα. Θα ήθελα όμως να διαφοροποιήσουμε γενικά τη φιλοσοφία μας. Με πληγώνει η έλλειψη αγάπης από άνθρωπο σε άνθρωπο. Παρόλα αυτά είμαι πολύ αισιόδοξη όμως πώς θα βγούμε καλύτεροι  μέσα από αυτή την μαυρίλα. Θα σκύψει με αγάπη ο ένας με αγάπη επάνω στον άλλον. Μέσα σε αυτή τη θλίψη που ζούμε αυτή η σκέψη με γεμίζει χαρά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ