Μπαράκ Ομπάμα: Ημέρα ντροπής για την Αμερική - Η βία στο Καπιτώλιο υποκινήθηκε από τον Τραμπ

«Στιγμή μεγάλης ντροπής για το έθνος μας»... 

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως η εισβολή χθες, Τετάρτη, στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ υποκινήθηκε από τον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

 

 

 

 

«Η ιστορία δικαίως θα θυμάται τη σημερινή βία στο Καπιτώλιο, που υποκινήθηκε από έναν εν ενεργεία πρόεδρο ο οποίος συνέχισε να ψεύδεται αβάσιμα για την έκβαση νόμιμων εκλογών, σαν μια στιγμή μεγάλης ατίμωσης και ντροπής για το έθνος μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο δημοκρατικός Ομπάμα.

Δείτε επίσης: Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που ένας εισβολέας σπάει τα τζάμια & ορμάει στο Καπιτώλιο

 

 

 

Θα λέγαμε ψέματα στον εαυτό μας αν το αντιμετωπίζαμε ως απόλυτη έκπληξη”, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το «φαντασιακό αφήγημα» των Ρεπουμπλικανών και το «συνοδευτικό οικοσύστημα των μέσων ενημέρωσης έχουν παραπλανήσει τους οπαδούς τους σχετικά με την αλήθεια των εκλογών». Και συνέχισε λέγοντας ότι «τώρα βλέπουμε τις συνέπειες να αναδύονται σε ένα βίαιο κρεσέντο».

 

 

«Για δύο μήνες τώρα, ένα πολιτικό κόμμα και τα μίντια που το υποστηρίζουν δεν έχουν δείξει προθυμία να πουν στους υποστηρικτές τους την αλήθεια. Πως οι εκλογές δεν ήταν τόσο αμφίρροπες και ο πως ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου. Το μυθοπλαστικό τους αφήγημα ξεφεύγει όλο και περισσότερο από την πραγματικότητα, χτίζει πάνω σε καλλιεργημένη μνησικακία. Τώρα βλέπουμε τις συνέπειες του, μέσα σε ένα κρεσέντο βίας», αναφέρει. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ