Με το αίμα 4 ανθρώπων & βίαια επεισόδια μέσα στο Καπιτώλιο βάφτηκε το τέλος της θητείας του Τραμπ (φωτό-βίντεο)

Απίστευτες εικόνες από τις ΗΠΑ... 

Σοκ σε ολόκληρο τον πλανήτη προκάλεσαν οι χθεσινές εικόνες από το Καπιτώλιο, με την εισβολή των οπαδών του Τραμπ.

 

 

Ο τραγικός απολογισμός του χθεσινού πρωτοφανούς περιστατικού είναι τέσσερις νεκροί.

 

 

Όπως αναφέρει το Associated Press, μία γυναίκα δέχθηκε πυροβολισμό και τραυματίστηκε θανάσιμα από τους αστυνομικούς, την ώρα που ο όχλος προσπαθούσε να προσπεράσει τα οδοφράγματα, ενώ άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν, επίσης τη ζωή τους στα απίστευτα αυτά επεισόδια που διαδραματίστηκε στις ΗΠΑ.

 

 

Ο επικεφαλής της αστυνομίας, Robert Contee, δήλωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το CNN, πως «μία γυναίκα και δύο άνδρες αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να καταλήξουν». 

Συγκλονίζει, δε, το βίντεο από την στιγμή που το πρώτο θύμα δέχεται τον πυροβολισμό, εν μέσω των έντονων αναταραχών στο Καπιτώλιο.

 

 

Όλα ξεκίνησαν όταν οπαδοί του απερχόμενου προέδρου Τραμπ εισέβαλαν στο κτίριο, επιχειρώντας να αποτρέψουν την τελική εκλογική νίκη του Μπάιντεν.

 

 

Ο Τραμπ εδώ και μέρες προετοίμαζε το έδαφος για την 6η Ιανουαρίου, καλώντας τους οπαδούς του να πολεμήσουν κατά την τελετουργική καταμέτρηση των ψήφων που θα σήμαινε την οριστική νίκη του αντιπάλου του και λίγο αργότερα, το πλήθος παραβίασε τα οδοφράγματα που είχαν στηθεί έξω από το Καπιτώλιο και εισέβαλε στο ιστορικό κτίριο των ΗΠΑ.

 

 

Εκατοντάδες διαδηλωτές κατάφεραν να προκαλέσουν χάος, πριν το κτίριο εκκενωθεί από την Αστυνομία.

 

 

Πολλοί αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί στα επεισόδια, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του CNN, ενώ τουλάχιστον ένας έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο. 

O Μπάιντεν, του οποίου η νίκη επικυρώθηκε τελικά από το Κογκρέσο, δήλωσε πως πρόκειται για μια "μαύρη σελίδα στην ιστορία της Δημοκρατίας" στην Αμερική, 

 

 

Τελικά, ο Τραμπ έγραψε στο twitter «Ζητώ από όλους όσους βρίσκονται στο Καπιτώλιο να μην κάνουν χρήση βίας. Θυμηθείτε, ΕΜΕΙΣ είμαστε το κόμμα του νόμου και της τάξης, σεβαστείτε τον νόμο... Ευχαριστώ». 

 

 

Πολλοί ήταν εκείνοι που αναφέρθηκαν σε απόπειρα πραξικοπήματος από την πλευρά του Τραμπ, ενώ η Ουάσινγκτον κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κατάσταση στην οποία θα παραμείνει μέχρι και την επόμενη ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν - που θα είναι και επίσημα πρόεδρος των ΗΠΑ από τις 20 Ιανουαρίου. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ