Story of the day: Πως και γιατί εξαφανίστηκε ο πλουσιότερος Κινέζος, ιδρυτής του Alibaba - Που βρίσκεται ο Τζακ Μα;

Ο Μα έχει να εμφανιστεί δημόσια ή να κάνει δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τα τέλη Οκτωβρίου...

Ο εμβληματικός Τζακ Μα, πρωτοπόρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα και ιδρυτής του Alibaba, που πριν λίγους μήνες έχασε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στη χώρα του παραχωρώντας τη θέση αυτή στον επικεφαλής μιας εταιρίας εμφιαλωμένου νερού, είναι άφαντος εδώ δύο μήνες. 

Στις 24 Οκτωβρίου, ο Τζακ Μα, μίλησε σε μια συγκέντρωση στη Σαγκάη, η οποία χαρακτηρίστηκε ως «μια ανοιχτή, ρεαλιστική και διεθνής οικονομική πλατφόρμα υψηλού επιπέδου».

Ο Μα έχει να εμφανιστεί δημόσια ή να κάνει δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τα τέλη εκείνου του μήνα. 

Μάλιστα, έλειπε και από τον τελικό ενός αφρικανικού talent show τον Νοέμβριο, όπου αντικαταστάθηκε από τη θέση του κριτή παρότι, όπως ο ίδιος ισχυριζόταν, ανυπομονούσε να συναντήσει τους φιναλίστ.

Ο κ. Mα αντικαταστάθηκε ως κριτής στον τελικό του Business Heroes της Αφρικής. Ένας εκπρόσωπος της Alibaba, είπε: «Λόγω μιας σημαντικής υποχρέωσης, ο κ. Ma δεν μπορούσε πλέον να είναι μέλος της τελικής επιτροπής των Business Heroes» αναφέρει το FinancialTimes.

Σύμφωνα με τους φίλους του επιχειρηματία, βρισκόταν σε μαύρη λίστα και παρακολουθείτο συστηματικά από το 2016. Εδώ και αρκετά χρόνια, έχει διαρρεύσει στα δυτικά ΜΜΕ ότι οι εξαφανίσεις επιφανών επιχειρηματιών και επικριτών του Πεκίνου είναι σύνηθες φαινόμενο στην Κίνα. 

Στο ίδιο πνεύμα, ο Ντάνκαν Κλαρκ, πρόεδρος εταιρείας συμβούλων τεχνολογίας με έδρα το Πεκίνο, εκτίμησε ότι ο Μα σκόπιμα αποφεύγει κάποια δημόσια εμφάνιση. «Είναι μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση» είπε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ