Θεοφάνεια στην Κρήτη & στην Θεσσαλονίκη: Πρωτοφανείς εικόνες με ατελείωτες ουρές πιστών για να κοινωνήσουν

Πως έγινε ο εορτασμός των Θεοφανείων σε περιοχές της Ελλάδας; 

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Κρήτη στον εορτασμό των Θεοφανείων στις εκκλησίες του νησιού.

Ακόμα και σε περιπτώσεις όπου η παρουσία της αστυνομίας ήταν αισθητή έξω από τους ναούς, στο εσωτερικό παρατηρήθηκε συνωστισμός ειδικά την ώρα που οι πιστοί συνέρρευσαν για να πάρουν αγιασμό ή και για να κοινωνήσουν. 

Την ίδια στιγμή που και η Κρήτη βρίσκεται ξανά σε ανησυχητικά επίπεδα έξαρσης του κορονοιού, με το Παλαίκαστρο της Σητείας να μπαίνει από σήμερα σε σκληρό lockdown μετά τα 17 κρούσματα που εντοπίστηκαν εκεί και τα Χανιά να θρηνούν ήδη την απώλεια μια ηλικιωμένης χθες από το Δημοτικό Γηροκομείο όπου έχουν ως τώρα καταγραφεί 12 κρούσματα σε εργαζόμενους και τρόφιμους, η Εκκλησία της Κρήτης αψηφά επιδεικτικά τα μέτρα. 

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που μεταδίδει το site zarpanews από τη Μητρόπολη Χανίων όπου οι πιστοί συνωστίζονται χωρίς να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας για να πάρουν τον αγιασμό και να φιλήσουν το χέρι των ιερέων αναφέρει το efkriti.

Θεοφάνεια στη Μητρόπολη Χανίων

Zarpanews.gr

Τη συγκεκριμένη εικόνα παρουσίαζε ο ναός στο εσωτερικό την ίδια στιγμή που αστυνομικοί βρίσκονταν έξω από τη Μητρόπολη επιβλέποντας, υποτίθεται, την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.  

Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Πιστοί έριξαν τον σταυρό στη θάλασσα

Λίγο μετά τις 11 το πρωί στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκε ομάδα ατόμων που πραγματοποίησε ρίψη του σταυρού στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου, παρά την σχετική απαγόρευση.

Στην περιοχή από νωρίς το πρωί βρισκόταν αστυνομική δύναμη, που παρενέβη και προχώρησε σε προσαγωγές.

 

Βίντεο: Grtimes 

 

Εurokinissi

Κατά μήκος της νέας παραλίας αλλά και της Λεωφόρου Νίκης υπήρχαν δεκάδες αστυνομικοί τόσο πεζοί όσο και εποχούμενοι, ενώ δύο σκάφη του λιμενικού επόπτευαν από θαλάσσης το χώρο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ