Ιανουάριος: Η αρχή του χρόνου ή το τέλος των σχέσεων; Γιατί αυξάνονται κατακόρυφα τα διαζύγια;

Ο Ιανουάριος θεωρείται ανεπίσημα ο Μήνας των Διαζυγίων... 

Για πολλά ζευγάρια, η αρχή του χρόνου σηματοδοτεί ένα τέλος: αυτό του γάμου τους. Δεν είναι τυχαίο, ότι στις ΗΠΑ, ο Ιανουάριος θεωρείται ανεπίσημα ο Μήνας των Διαζυγίων, ενώ η πρώτη Δευτέρα μετά τις γιορτές, είναι η Μέρα Διαζυγίου. Οι δικηγόροι σε όλη τη χώρα παρατηρούν ότι αυτή τη συγκεκριμένη μέρα, υπάρχει μια κατακόρυφη αύξηση στην αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με το διαζύγιο.

Είναι περίεργο που ξαφνικά τόσοι άνθρωποι μαζεμένοι ψάχνουν τρόπους να πάρουν διαζύγιο, αλλά είναι και λογικό.

Κάποιοι το κάνουν για τα παιδιά τους, ώστε να περάσουν ανέμελά και ευτυχισμένα τις – μάλλον τελευταίες τους – γιορτές ως οικογένεια. Άλλοι γιατί αισθάνονται ενοχές για την απόφασή τους και δεν θέλουν να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση, ανακοινώνοντάς την στον/στην σύντροφό τους μέσα στις γιορτές.

Άλλοι, γιατί δεν θέλουν να αποφύγουν τις αδιάκριτες ερωτήσεις και τις συζητήσεις με κοντινούς συγγενείς στα οικογενειακά τραπέζια. Άλλοι, ίσως να το κάνουν για λιγότερο συναισθηματικούς και περισσότερο για πρακτικούς λόγους, όπως είναι η φορολογία.

Γεγονός, πάντως, είναι ότι τα ζευγάρια που έκαναν υπομονή μέχρι να περάσουν οι γιορτές ώστε να μην χαλάσουν τη χαρούμενη ατμόσφαιρα, με το μπαίνει ο Ιανουάριος αποφασίζουν ότι ήρθε η ώρα για ριζικές αλλαγές, για κάτι διαφορετικό, για ένα νέο ξεκίνημα με τη νέα χρονιά.

Οι γιορτές απλά μεγεθύνουν τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν σε ένα γάμο.

Λίγο το άγχος των γιορτών, λίγο οι προσδοκίες για μια φανταστική εορταστική περίοδο που τελικά αποδεικνύεται βαρετή, λίγο η καθημερινή τριβή, αφού η οικογένεια περνάει περισσότερες ώρες μαζί, έχουν σαν αποτέλεσμα να γίνονται εντονότερα τα προβλήματα σε ένα γάμο.

Επιπλέον, αρκετοί άνθρωποι αυτή την περίοδο, κάνουν έναν εσωτερικό απολογισμό της ζωής τους και πολλές φορές το αποτέλεσμα δεν τους ικανοποιεί, οπότε ψάχνουν τρόπους για να αλλάξουν τη ζωή τους.

Ο Ιανουάριος, απλά αποτελεί το σημείο όπου όλη αυτή η δυσαρέσκεια βγαίνει στην επιφάνεια.

Οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι τα διαζύγια έχουν εποχικότητα.

Στις ΗΠΑ, από τις αρχές Νοεμβρίου και τη Γιορτή των Ευχαριστιών, τα τηλέφωνα στα δικηγορικά γραφεία σταματάνε να χτυπούν. Όλοι οι άνθρωποι μπαίνουν σε κατάσταση αναμονής, ώστε να μην διαταράξουν το εορταστικό κλίμα των ημερών έως το τέλος του χρόνου.

Μόλις, όμως, ξεκινάει η νέα χρονιά… όλοι ψάχνουν να μάθουν πληροφορίες για το διαζύγιο. Αυτό ισχύει και για τη Google, όπου οι αναζητήσεις σε σχέση με το διαζύγιο παρουσιάζουν κατακόρυφη αύξηση.

Οι κύριοι λόγοι που οι άνθρωποι χωρίζουν στις μέρες μας είναι η ασυμφωνία χαρακτήρων, η απιστία και τα οικονομικά προβλήματα αναφέρει το tsemperlidou

Το διαζύγιο δεν είναι απαραίτητα κακό πράγμα.

Αν νιώθετε δυσαρεστημένοι με το γάμο σας, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να χωρίσετε. Είναι καλό να κάνετε μια αναδρομή στη σχέση σας και να ξαναθυμηθείτε όσα καλά σας πρόσφερε, τις όμορφες στιγμές που ζήσατε και να προσπαθήσετε να ξαναβρείτε τη σπίθα που σας ένωσε. Αυτό απαιτεί προσπάθεια και από τους δυο σας, ίσως με τη βοήθεια κάποιου ειδικού συμβούλου.

Όμως, αν δεν νιώθετε ότι μπορείτε να τα ξαναβρείτε, το να προχωρήσετε σε ένα διαζύγιο, δεν είναι το τέλος του κόσμου.

Το διαζύγιο είναι μια προσπάθεια να γίνετε πιο ευτυχισμένοι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ