Πως βάζουμε σωστά μάσκαρα; Tips για τέλειες βλεφαρίδες και τα πιο συχνά λάθη στην εφαρμογή της

Δείτε όλα τα tips... 

Ένα από τα αγαπημένα προϊόντα στο μακιγιάζ ματιών που απογειώνει το βλέμμα και μας κάνει εκθαμβωτικές είναι η μάσκαρα! Από μόνη της είναι ικανή να δώσει την απαραίτητη ένταση στα μάτια και να κάνει το βλέμμα ξεκούραστο και σαγηνευτικό.

Πως όμως θα πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα χωρίς κόμπους και μουτζούρες;

Ακολουθώντας κάποια απλά tips, αλλά και τα σωστά βήματα εφαρμογής, μπορούμε να βάλουμε τη mascara σαν επαγγελματίας. Δεν πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία, αλλά για μικρά μυστικά που χαρίζουν εντυπωσιακό look.

Πριν ξεκινήσουμε να βάζουμε τη μάσκαρα θα πρέπει φυσικά να επιλέξουμε την ιδανική για τις ανάγκες μας. Κάποιες από εμάς χρειαζόμαστε έμφαση στο μήκος, άλλες στον όγκο, ενώ υπάρχουν και οι γυναίκες που ψάχνουν ένα προϊόν που να τα καλύπτει και τα δυο.

Μάλιστα υπάρχουν και περιπτώσεις που είναι προτιμότερο να φορέσουμε μια αδιάβροχη μάσκαρα, όπως για παράδειγμα σε επίσημες εμφανίσεις, ειδικά σε θερμές περιόδους του χρόνου. Βέβαια η σύνθεση αυτή δεν ενδείκνυται για καθημερινή χρήση, καθώς είναι πιο σκληρή για τις βλεφαρίδες.

Πέρα από το βουρτσάκι και τη σύνθεση της μάσκαρα, υπάρχουν επιλογές και στα χρώματα, με το μαύρο και το καφέ να είναι τα πιο δημοφιλή. Από εκεί και πέρα, μπορείτε να φορέσετε μια χρωματιστή mascara που θα τονίσει τις βλεφαρίδες σας και θα τις κάνει εντυπωσιακές.

Πως βάζουμε σωστά τη μάσκαρα δημιουργώντας εκθαμβωτικό βλέμμα

Τα παρακάτω απλά βήματα θα σας βοηθήσουν να πετύχετε ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα με τη mascara.

Σε περίπτωση που έχετε κοντές, ίσιες ή με μικρή καμπύλη βλεφαρίδες, μπορείτε πριν ξεκινήσετε να βάζετε τη μάσκαρα να χρησιμοποιήσετε το ειδικό ψαλίδι που τις γυρνάει δίνοντας ένταση στο βλέμμα. Δείτε περισσότερα μυστικά για σωστή χρήση και τέλειο βλέμμα με το ψαλίδι βλεφαρίδων.

Για να βάλετε λοιπόν σωστά τη μάσκαρα ακολουθήστε την εξής διαδικασία:

  1. Πριν ξεκινήσετε την εφαρμογή στις βλεφαρίδες, προετοιμάστε τα βλέφαρα και την περιοχή των ματιών με ένα primer. Έτσι θα αποφύγετε την εμφάνιση λιπαρότητας που ενδέχεται να οδηγήσει σε μουτζούρωμα.
  2. Ξεκινήστε βγάζοντας το βουρτσάκι από το δοχείο με μια κίνηση και αποφεύγοντας να το κάνετε μέσα και έξω, για να μην πάρει αέρα το προϊόν και ξεραθεί.
  3. Στη συνέχεια κοιτώντας ψηλά και τραβώντας ελαφρώς το βλέφαρο προς τα πάνω ξεκινήστε να βάφετε με κινήσεις ζιγκ ζαγκ τις ρίζες των πάνω βλεφαρίδων σας, για να δώσετε περισσότερη ένταση στο βλέμμα.
  4. Μετά κινήστε το βουρτσάκι κατά μήκος των βλεφαρίδων μέχρι τις άκρες τους. Στη μέση του ματιού κινήστε το βουρτσάκι προς τα πάνω, στην εσωτερική γωνία προς τη μύτη και στην εξωτερική προς τα αυτιά.
  5. Αφού ολοκληρώσετε την πρώτη στρώση μάσκαρα, βάψτε τις βλεφαρίδες από την πάνω μεριά του βλεφάρου, έτσι ώστε να φαίνονται πως έχουν μεγαλύτερο όγκο.
  6. Έπειτα, περάστε ακόμη μια στρώση από τις ρίζες τους προς τις άκρες και προχωρήστε στις κάτω βλεφαρίδες.
  7. Για να μην μουτζουρωθείτε φροντίστε το βουρτσάκι να μην έχει πολύ ποσότητα, σκουπίζοντας το ελαφριά στο στόμιο του δοχείου. Αν μάλιστα περιμένετε και μερικά λεπτά να στεγνώσουν οι πάνω βλεφαρίδες θα αποφύγετε και τις μουτζούρες στο πάνω βλέφαρο.
  8. Κρατήστε το κάθετα και βάψτε με προσοχή τις ρίζες των κάτω βλεφαρίδων.
  9. Αυτό ήταν! Έτσι απλά θα έχετε αποκτήσει το τέλειο μακιγιάζ.
Μάσκαρα (2)

Περισσότερα tips για τέλειες βλεφαρίδες με τη mascara

Αν θέλετε ακόμη πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα τα παρακάτω μυστικά θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε.

Επιλογή και συντήρηση μάσκαρα:

  • Αποφύγετε να βάζετε και να βγάζετε το βουρτσάκι στο δοχείο της μάσκαρα, διότι μπαίνει μέσα αέρας και την ξεραίνει. Αν ωστόσο συμβεί αυτό, δείτε πως να φτιάξετε μια μάσκαρα που έχει πήξει.
  • Σημαντικό ρόλο στην επιλογή της ιδανικής mascara δεν παίζει τόσο η σύσταση του προϊόντος, αλλά το βουρτσάκι. Αυτό είναι που καθορίζει αν θα δώσει όγκο ή θα τις κάνει πιο μακριές. Συνήθως τα μεγάλα βουρτσάκια προσθέτουν όγκο, ενώ τα μικρά τις διαχωρίζουν καλύτερα.

Εφαρμογή mascara:

  • Για βλέμμα ξεκούραστο και φρέσκο μην βάλετε μεγάλη ποσότητα χρώματος στις κάτω βλεφαρίδες.
  • Προσθέτοντας επιπλέον χρώμα στις άκρες των βλεφαρίδων, αλλά μόνο στις άκρες, μπορείτε να τις κάνετε να φαίνονται πιο ανυψωμένες και μακριές.
  • Δώστε όγκο στις βλεφαρίδες βάζοντας τους λίγο ταλκ ή διάφανη πούδρα πριν εφαρμόσετε τη μάσκαρα, είτε ενδιάμεσα στις στρώσεις.
  • Για να αποφύγετε το μουτζούρωμα χρησιμοποιήστε μια κάρτα ή ένα κουτάλι της σούπας και τοποθετήστε το πίσω από τις βλεφαρίδες καθώς τις βάφετε.
  • Αφήστε τις μουτζούρες να στεγνώσουν πριν τις καθαρίσετε.
  • Για να αφαιρέσετε τυχόν κόμπους, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό βουρτσάκι από μάσκαρα και χτενίστε τις βλεφαρίδες πριν στεγνώσουν τελείως.
  • Αν η mascara είναι καινούργια, μπορείτε να αποφύγετε τους κόμπους, σκουπίζοντας ελαφρώς το βουρτσάκι με ένα χαρτί για να φύγει η περίσσεια ποσότητα μπογιάς.
  • Μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικούς τύπους μάσκαρα (για όγκο, μήκος κλπ) και να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα.
  • Για μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους δώστε έμφαση με τη mascara στην εσωτερική γωνία των ματιών, ενώ αν έχουν μικρή απόσταση στην εξωτερική γωνία. Αν πάλι έχετε μικρά μάτια, δώστε έμφαση στη μέση τους.
Μάσκαρα (3)

Συχνά λάθη που κάνουμε όταν βάζουμε μάσκαρα

  • Ξεχνάμε την προετοιμασία των ματιών και την απομάκρυνση της λιπαρότητας πριν την εφαρμογή της μάσκαρα.

  • Φοράμε συνεχώς αδιάβροχη μάσκαρα που είναι πιο σκληρή με τις βλεφαρίδες.
  • Δεν δίνουμε έμφαση στο να τονίσουμε τις ρίζες των βλεφαρίδων.
  • Υπερβάλουμε με την ποσότητα της μάσκαρα που βάζουμε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κόμποι ή οι βλεφαρίδες μας να δείχνουν κολλημένες.
  • Δεν καθαρίζουμε τις μουτζούρες που δημιουργούνται κατά την εφαρμογή της.
  • Χρησιμοποιούμε το ψαλίδι βλεφαρίδων αφού έχουμε βάλει mascara, κάνοντας κακό στις βλεφαρίδες μας.
  • Δεν αφαιρούμε τελείως τη μάσκαρα πριν πέσουμε για ύπνο. Αυτό κάνει τις βλεφαρίδες εύθραυστες με αποτέλεσμα να πέφτουν εύκολα αναφέρει το beautetinkyriaki.
  • Δεν πειραματιζόμαστε με τα διαφορετικά χρώματα mascara.
  • Κρατάμε τη μάσκαρα στο νεσεσέρ μέχρι να ξεραθεί ή να τελειώσει. Ωστόσο, όπως όλα τα καλλυντικά, η mascara έχει ημερομηνία λήξης και η διάρκεια ζωής της είναι 3-6 μήνες από το άνοιγμα του. Δείτε περισσότερα για το πότε λήγουν τα καλλυντικά.
  • Δανείζουμε τη μάσκαρα σε φίλες ή συγγενείς. Επειδή όμως είναι ένα καλλυντικό που έρχεται σε επαφή με τα ευαίσθητα μάτια μας, δεν πρέπει να το κάνουμε, διότι είναι επιρρεπή στις μολύνσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ