Ο Σπύρος Σούλης μας προτείνει: Το Νο1 πράγμα που λείπει από το σπίτι σας σύμφωνα με τους διακοσμητές!

Δείτε τι λείπει....

Όσο και αν προσπαθείτε να κάνετε το καλύτερο στο σπίτι σας και να το διακοσμήσετε όσο πιο όμορφα γίνεται, μερικές φορές νιώθετε ότι κάτι του λείπει και δεν μπορείτε να καταλάβετε τι.

Το θέμα είναι πως εσείς σίγουρα δυσκολεύεστε να βρείτε τι ακριβώς μπορεί να του λείπει. Μπορεί να είναι μια καρέκλα από κάποια γωνιά, μερικά μαξιλάρια από τον καναπέ, ένα χαλάκι ή και ένα επιδαπέδιο φωτιστικό. Το σίγουρο είναι πως αν ένας καλός διακοσμητής μπει στον χώρο σας θα καταλάβει αμέσως τι είναι αυτό που του λείπει… και με μια κίνηση το δωμάτιό σας θα αλλάξει όψη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους διασημότερους διακοσμητές της Αμερικής, τα παρακάτω πράγματα λείπουν από τα περισσότερα δωμάτια.

Οι πολλαπλές πηγές φωτός!!

Είναι πολύ σημαντικό το πώς θα επιλέξετε να φωτίσετε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας.

«Κανένα δωμάτιο δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς πολλαπλές πηγές φωτός», λέει ο διακοσμητής Nick Olsen, o οποίος γνωρίζει την αξία του κολακευτικού φωτός σε έναν χώρο.

Η σχεδιάστρια Mary McDonald, με έδρα το Los Angeles, συμφωνεί μαζί του: «Ο σωστός φωτισμός είναι το παν για να δείχνει ολοκληρωμένο ένα δωμάτιο». Αυτό έχει να κάνει με τη σωστή ένταση του φωτισμού καθώς και τα σημεία από τα οποία έρχεται και στα οποία επικεντρώνεται.

Οι περισσότεροι διακοσμητές προτείνουν διακόπτες dimmer έτσι ώστε να έχετε κάθε φορά στο σπίτι σας την ποσότητα φωτός που χρειάζεστε. Από την άλλη, μερικά έξτρα φωτιστικά (είτε επιδαπέδια είτε επιτραπέζια μπορούν να δημιουργήσουν μια άλλη ατμόσφαιρα στο σαλόνι ή και στο υπνοδωμάτιό σας.

Κάτι που δεν είναι τέλειο!!

«Τα καλύτερα δωμάτια, όπως και οι καλύτεροι άνθρωποι, δεν παίρνουν τον εαυτό τους πολύ στα σοβαρά», λέει ο Olsen. Αντί να αναζητάτε την τελειότητα, αγαπήστε τα μικρά ελαττώματα του σπιτιού σας, την ομορφιά μιας αντίκας ή την ακαταστασία που δημιουργεί καθημερινά το παιδί σας. Αυτά είναι που δίνουν «ψυχή» σε ένα δωμάτιο. 

Τα παράθυρα!!

Οι όμορφες κουρτίνες μπορούν να ομορφύνουν πολύ έναν χώρο.

Για τον διακοσμητή McDukin, ο πιο εύκολος τρόπος για να μεταμορφώσει κανείς ένα δωμάτιο είναι να «περιποιηθεί» τα παράθυρά του: «Όμορφες κουρτίνες ή ιδιαίτερες ρόμαν κουρτίνες μπορούν να κάνουν τον χώρο να περάσει σε άλλο επίπεδο και να δείχνει πιο ολοκληρωμένος» αναφέρει το spirossoulis.

Λίγο μαύρο!!

«Κανένα δωμάτιο δεν είναι απόλυτα ολοκληρωμένο αν δεν έχει έστω και λίγο μαύρο», λέει η Anne Maxwell Foster και συνεχίζει, «Τα αγαπημένα μου δωμάτια πάντα έχουν μια μαύρη πινελιά ή οποία βοηθάει στο να υπάρχει μια ισορροπία στον χώρο. Μπορεί να είναι ένα μαύρο φωτιστικό ή ένα μικρό τραπεζάκι».

Πολύ χρώμα!!

Με λίγο χρώμα (ή και πολύ) μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά το δωμάτιό σας.

Πολλοί διακοσμητές πιστεύουν πως ο πιο εύκολος τρόπος να μεταμορφώσουν ένα δωμάτιο είναι προσθέτοντάς του χρώμα: «Βάψτε τα πάντα: πατώματα, ταβάνια, πόρτες - είναι ανέξοδο και (συνήθως) αναστρέψιμο», λένε και εμείς συμφωνούμε μαζί τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ