Θεοδωρικάκος - Βρούτσης εκτός κυβέρνησης: Τι οδήγησε στην έξοδο τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού - Γιατί κόπηκε ο Υπουργός Εργασίας

 Τα μεγάλα ονόματα που αποχώρησαν από την κυβέρνηση....

Αρκετές είναι οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε όσον αφορά στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, από υπουργικά πόστα αποχωρούν οι Τάκης Θεοδωρικάκος (Εσωτερικών) και Γιάννης Βρούτσης (Εργασίας). 

Ο κ. Θεοδωρικάκος φαίνεται ότι πλήρωσε τις πολύ κακές σχέσεις του με άλλα σημαίνοντα στελέχη του Μαξίμου. Ο κ. Θεοδωρικάκος ήταν ίσως ο πιο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θεωρείται δε από ορισμένους ο αρχιτέκτονας της επικράτησης του κ. Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές.

 

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Τάκης Θεωδωρικάκος κάνει μια σύντομη αποτίμηση της θητείας του στο υπουργείο τονίζοντας ότι κατά τη θητεία του έγιναν 15 μεγάλες μεταρρυθμίσεις και θετικές αλλαγές για τους πολίτες, έγιναν πράξη μέσα σε 18 μήνες, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη ανάμεσα στον πολίτη και στο Κράτος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την στήριξη και την αγάπη σας! Ιδιαίτερα στα εκατοντάδες στελέχη της Αυτοδιοίκησης από όλη την...

Δημοσιεύτηκε από Τάκης Θεοδωρικάκος - Takis Theodorikakos στις Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021

«Κορωνίδα όλων, η κατοχύρωση στην πράξη του δικαιώματος των Ελλήνων να ψηφίζουν από τη χώρα στην οποία βρίσκονται με 288 ψήφους από το ελληνικό κοινοβούλιο. Οι Έλληνες ενωμένοι στον κόσμο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός επισημαίνει ότι θα στηρίξει της νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών στην υλοποίηση των υπολοίπων μεταρρυθμίσεων που έχουμε δρομολογήσει.

«Ως πολίτης και ως βουλευτής αυτής της μεγάλης λαϊκής μεταρρυθμιστικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, θα συνεχίσω να μάχομαι για τις ιδέες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και του υπεύθυνου πατριωτισμού», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός, ο οποίος δεν κάνει καμία ονομαστική αναφορά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκτός κυβερνητικού σχήματος έμεινε ο μέχρι πρότινος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος προτάθηκε για τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Βρούτσης σύμφωνα με πληροφιρίες χρεώθηκε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πρώτης καραντίνας με τα προγράμματα κατάρτισης στους επιστήμονες και συγκεκριμένα με το περιβόητα «σκοίλ ελικίκου». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ