Γιώργος Αμυράς: Υπουργοποιήθηκε ο πρώην δημοσιογράφος & παρουσιαστής - 'Ελαβε την θέση του Υφυπουργού περιβάλλοντος

Ο Γιώργος Αμυράς νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος...

Αρκετές είναι οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε όσον αφορά στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον βουλευτή Ιωαννίνων Γιώργο Αμυρά επέλεξε ο πρωθυπουργός για τη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος αρμόδιου για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος

Who is who

Γεννημένος στην Αθήνα το 1967, ο Γιώργος Αμυράς έχει εκλεγεί βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το Ποτάμι και τη Νέα Δημοκρατία.

Ξεκινώντας ως δημοσιογράφος και παρουσιαστής, στις δημοτικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων χωρίς κομματική στήριξη με τον συνδυασμό Επιμένουμε Αθήνα. Έλαβε στον Α' γύρο ποσοστό 7,37% λαμβάνοντας την τέταρτη θέση.

Στις ευρωεκλογές του 2014 είχε ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, μετά από πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στο κόμμα.

Τελικά, κατέλαβε την έβδομη θέση με 127.037 ψήφους και δεν εξελέγη ευρωβουλευτής.

Εξελέγη βουλευτής Β' Αθηνών με το Ποτάμι στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και ξανά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.Την 1 Μαρτίου 2016 ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, αντικαθιστώντας τον Χάρη Θεοχάρη.

Στις 21 Ιανουαρίου 2019 ανεξαρτητοποιήθηκε από το Ποτάμι με αφορμή την αντίθεσή του στην υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στις 10 Απριλίου παραιτήθηκε και παρέδωσε την βουλευτική του έδρα στο Ποτάμι.

Την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές του 2019. Κατέλαβε την ένατη θέση με 175.821 ψήφους και δεν εξελέγη.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ