Το πιο εορταστικό ποτό: Ζεστό κρασί με μοσχοκάρυδο και κανέλα από τον Jamie Oliver

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το φτιάξουμε ζεστό κρασί και να υποδεχτούμε το νέο έτος

Αν υπάρχει ένα ποτό που μας θυμίζει την εορταστική περίοδο αυτό είναι σίγουρα το ζεστό κρασί και ο Jamie Oliver μας έχει μια εξαιρετική και εύκολη συνταγή με μοσχοκάρυδο και κανέλα.

Η Πρωτοχρονιά πλησιάζει και οι φετινές γιορτές έχουν αποδειχθεί αρκετά διαφορετικές, λόγω και των εξελίξεων που έχουμε με την πανδημία.

Αυτές τις μέρες λοιπόν που οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμαστε στο σπίτι δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το φτιάξουμε ένα ποτήρι ζεστό κρασί και υποδεχτούμε το νέο έτος.

Την συνταγή βρήκαμε μέσα από την ιστοσελίδα του γνωστού Βρετανού σεφ Jamie Oliver και σας παραθέτουμε αναλυτικά πώς να το ετοιμάστε.

Υλικά

2 κλημεντίνες
1 λεμόνι
1 Lime
200 g ζάχαρη άχνη
6 ολόκληρα γαρύφαλλα
1 ραβδί κανέλας
3 φρέσκα φύλλα δάφνης
1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο, για τρίψιμο
1 λοβό βανίλιας
2 μπουκάλια Chianti ή άλλο ιταλικό κόκκινο κρασί
Γλυκάνισο

Photo: jamieoliver.com

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε μεγάλα τμήματα φλούδας από τις κλημεντίνες, το λεμόνι και το Lime χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή ταχύτητας.
Βάλτε τη ζάχαρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα κομμάτια της φλούδας και πιέστε το στο χυμό της κλημεντίνης.

Προσθέστε τα γαρίφαλα, το ξυλάκι κανέλας, τα δάφνη και περίπου 10 έως 12 μοσχοκάρυδου. Κόψτε κατά το ήμισυ το λοβό βανίλιας κατά μήκος και προσθέστε στο τηγάνι, στη συνέχεια ανακατέψτε με αρκετό κόκκινο κρασί για να καλύψει τη ζάχαρη.

Αφήστε το να σιγοβράσει έως ότου η ζάχαρη διαλυθεί εντελώς στο κόκκινο κρασί και έπειτα βράστε. Συνεχίστε να βράζετε για περίπου 4 έως 5 λεπτά ή μέχρι να πάρετε ένα όμορφο παχύ σιρόπι

Ο λόγος που το κάνω αυτό είναι πρώτα να δημιουργήσω μια υπέροχη βάση γεύσης, παίρνοντας πραγματικά τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά να εγχύσουν και να αναμειχθούν καλά με το κρασί.

Είναι σημαντικό να φτιάξετε πρώτα μια βάση σιροπιού γιατί πρέπει να είναι αρκετά ζεστή και αν το κάνετε και με τα δύο μπουκάλια κρασί εκεί θα κάψετε το αλκοόλ.

Όταν το σιρόπι σας είναι έτοιμο, χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό και προσθέστε το γλυκάνισο και το υπόλοιπο κρασί. Ζεσταίνετε απαλά το κρασί και μετά από περίπου 5 λεπτά, όταν είναι ζεστό και νόστιμο, γεμίστε το με αδιάβροχα ποτήρια και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ