Topwomen η 101 ετών Έντιτ από την Γερμανία & η 96χρονη Αρασέλι Ροσάριο από την Ισπανία - Πρώτες των πρώτων εμβολιάστηκαν (φωτό)

Μια γυναίκα 101 ετών, ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε στη Γερμανία....

Μια υπεραιωνόβια γυναίκα, που φιλοξενείται σε οίκο ευγηρίας στη Σαξονία-Άνχαλτ, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στη Γερμανία που έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τον νέο κορονοϊό σήμερα.

Πρόκειται για την Έντιτ Κβοϊτσάλα, 101 ετών, η οποία διαμένει σε οίκο ευγηρίας στην πόλη Χάλμπερτστατ. Συνολικά, 40 ένοικοι αυτού του ιδρύματος και 10 εργαζόμενοι θα εμβολιαστούν σήμερα, μία ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Για μας, κάθε ημέρα μετράει», είπε ο Ίμο Κράμερ, ένας υπεύθυνος του κέντρου εμβολιασμών της περιοχής, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση MDR.

 

 

Νωρίτερα, δεκάδες χιλιάδες δόσεις του εμβολίου παραδόθηκαν στις τοπικές υγειονομικές αρχές, οι οποίες τις μοίρασαν στη συνέχεια στα τοπικά κέντρα. Οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι οι ένοικοι οίκων ευγηρίας, οι ηλικιωμένοι άνω των 80 ετών και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

«Το εμβόλιο αυτό είναι το κλειδί για να νικήσουμε την πανδημία. Είναι το κλειδί που θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τη ζωή μας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Παράλληλα, ζήτησε από τους νεότερους να κάνουν υπομονή και να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση της ασθένειας.

 

 

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στη Γερμανία έχει επιβληθεί μερική καραντίνα, τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 14.455 νέα κρούσματα και 240 άνθρωποι πέθαναν. Ωστόσο, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, δεν υπάρχουν στοιχεία απ’ όλα τα κρατίδια. Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 29.422 από την αρχή της πανδημίας.

Μια 96χρονη ήταν ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε στην Ισπανία

Μία 96χρονη σε οίκο ευγηρίας στην κεντρική Ισπανία ήταν ο πρώτος άνθρωπος στη χώρα που εμβολιάστηκε σήμερα κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

 

 

Η Αρασέλι Ροσάριο Ιδάλγο Σάντσεθ ομολόγησε, χαμογελώντας, ότι δεν αισθάνθηκε «τίποτα» όταν της έκαναν το εμβόλιο. Η κυρία αυτή με τα λευκά κοντά μαλλιά, που φιλοξενείται στο γηροκομείο Λος Όλμος στη Γουαδαλαχάρα (κεντρική Ισπανία), στη συνέχεια σηκώθηκε αργά, φόρεσε τη ζακέτα της και απομακρύνθηκε με τη βοήθεια ενός τροχήλατου περιπατητήρα.

Η Μόνικα Τάπιας, μία εκ των φροντιστών που εργάζονται στο ίδιο γηροκομείο ήταν ο δεύτερος άνθρωπος στη χώρα που έλαβε το εμβόλιο των Pfizer-BioNtech αναφέρει το ΑΠΕ.

 

 

Το συγκεκριμένο γηροκομείο επελέγη για να ξεκινήσει από εκεί η εκστρατεία εμβολιασμού στην Ισπανία λόγω της εγγύτητάς του με tiw αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της Pfizer, όπου έφθασαν χθες τα εμβόλια από το Βέλγιο πριν διανεμηθούν σε όλη τη χώρα. Επελέγη επίσης διότι εκεί δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα Covid-19.

«Είναι πολύ μεγάλη περηφάνεια και πολύ μεγάλη ικανοποίηση για εμάς: εκπροσωπούμε όλους τους οίκους ευγηρίας της Ισπανίας», είχε δηλώσει την Πέμπτη η επικεφαλής του γηροκομείου Μαρίνα Βαντίγιο. «Είναι τιμή για όλους εμάς», είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ