Κορωνοϊός - Εμβόλιο: Έρχονται αύριο οι πρώτες δόσεις στην Ελλάδα - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας (βίντεο)

Τι είναι το σχέδιο «Ιπποκράτης»...

Ολόκληρος ο πλανήτης έχει το βλέμμα του στραμμένο στην αλυσίδα μεταφοράς των εμβολίων που έχει στηθεί ήδη από την Τρίτη με αφετηρία το εργοστάσιο της Pfizer στο Βέλγιο και προορισμό όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την Τρίτη το μεσημέρι αναχώρησαν τα φορτηγά από το εργοστάσιο της Pfizer στο Βέλγιο μεταφέροντας μαζί με χιλιάδες δόσεις εμβολίων, την ελπίδα για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Η Κομισιόν έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από τη συσκευασία των εμβολίων που μέσα σε ξηρό πάγο τοποθετούνται στα φορτηγά που θα τα διανείμουν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Γιγαντιαία επιχείρηση μεταφοράς

Η επιχείρηση για τη μεταφορά των εμβολίων προς όλες της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκίνησε. Τα εμβόλια μεταφέρονται από αέρος και ξηράς σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάτω από άκρα μυστικότητα, με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και μυστικών υπηρεσιών, θα φτάσουν τις επόμενες ώρες στους προορισμούς τους.

Μόλις τα εμβόλια φτάσουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες το Σάββατο θα είναι η μέρα άφιξης των εμβολίων, θα μπει σε εφαρμογή το σχέδιο «Ιπποκράτης». Από τον Προμαχώνα, όπου αρχικά θα φτάσουν τα εμβόλια, με μυστικότητα θα μεταφερθούν αρχικά στην αποθήκη στην Αττική και από εκεί με συνοδεία αστυνομίας θα μεταφερθούν στις μεγάλες αποθήκες σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα.

 

 

Σε ολόκληρη τη διαδρομή, οι Αρχές θα φροντίσουν οι δρόμοι να μένουν ανοικτοί και τα εμβόλια να φτάσουν έγκαιρα, καθώς δε θα πρέπει να σπάσει η ψυκτική αλυσίδα.

Οι 9.750 δόσεις θα φυλάσσονται σε αυτά τα ψυγεία, ενώ τα σημεία όπου θα βρίσκονται θα περιφρουρούνται 24 ώρες το 24ωρο αναφέρει το mega.

Όταν δοθεί το σήμα από το υπουργείο Υγείας για έναρξη των εμβολιασμών, τότε θα ξεκινήσει μια γιγαντιαία και δύσκολη επιχείρηση μεταφοράς τους σε ολόκληρη τη χώρα με κάθε μέσο, με αστυνομία, στρατό και λιμενικό να βρίσκονται επί ποδός. Τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα είναι έτοιμα για να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Το πρωί της Πέμπτης, ο Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε στην Καρδίτσα προκειμένου να βεβαιωθεί ότι είναι όλα έτοιμα για τη φύλαξη των εμβολίων στην φαρμακαποθήκη της Θεσσαλίας.

Η αντίστροφή μέτρηση για την άφιξη των εμβολίων έχει ήδη αρχίσει. Η μεγαλύτερη επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί ποτέ στη χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ