To Brexit είναι γεγονός: Ιστορική συμφωνία Βρετανίας & ΕΕ - «Η Ευρώπη προχωρά μπροστά» λέει η Ursula von der Leyen (φωτό- βίντεο)

Τα μηνύματα της Ursula von der Leyen και του Boris Johnson για την ιστορική συμφωνία... 

Μετά από 12 μήνες διαπραγματεύσεων το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ολοκλήρωσαν την ιστορική εμπορική συμφωνία τους και το Brexit είναι πλέον γεγονός.

 

Σε σχετική ανάρτησή της στο twitter, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, έγραψε χαρακτηριστικά «Άξιζε να αγωνιστούμε για αυτή τη συμφωνία. Έχουμε πλέον μία δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Θα προστατεύει τα συμφέροντα της ΕΕ και θα διασφαλίζει τον θεμιτό ανταγωνισμό και θα παρέχει προβλεψιμότητα για τις αλιευτικές μας κοινότητες. Η Ευρώπη προχωρά μπροστά». 

 

 

Με τη σειρά του, ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Boris Johnson, ανέβασε στο instagram μία φωτογραφία του, όπου εμφανώς ενθουσιασμένος σχολιάζει, «Η συμφωνία επετεύχθη». 

 

 

Με τη συμφωνία αυτή ολοκληρώνεται το "διαζύγιο" Βρετανίας και ΕΕ με τρόπο οργανωμένο και τίθενται τα θεμέλια για μία νέου είδους σχέση ανάμεσα στους δύο εταίρους. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ