2,4 εκατ. δολάρια παίρνει αποζημίωση μία Αμερικανίδα που την συνέλαβαν γυμνή οι Αστυνομικοί: Την βασάνισαν ενώ απλώς ετοιμαζόταν να κάνει μπάνιο (φωτό- βίντεο)

Η γυναίκα κατηγορήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά και αντίσταση κατά της αρχής, κατηγορίες οι οποίες αποσύρθηκαν στη συνέχεια.

Η Carolyn O’Neal από το Κολοράντο των ΗΠΑ συνελήφθη τον Μάιο 2014, ενώ ήταν γυμνή μέσα στο διαμέρισμά της.

Η Αστυνομία είχε μεταβεί τότε στο σπίτι της στο Cañon City, καθώς ειδοποιήθηκε πως η γυναίκα είχε σκοπό να βλάψει τον εαυτό της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η O'Neal πήγε στην πόρτα, ζήτησε, όμως, από τους Αστυνομικούς να φύγουν, καθώς ήταν γυμνή και ετοιμαζόταν να κάνει μπάνιο.

Επίσης, τους είπε πως δεν σκόπευε να κάνει κακό στον εαυτό της. 

Παρά τα όσα είπε η γυναίκα, όμως, οι 3 αστυνομικοί χρησιμοποίησαν το δεύτερο κλειδί και μπήκαν στο διαμέρισμά της, την έριξαν στο κρεβάτι της και στη συνέχεια τη συνέλαβαν- και μάλιστα, όσο η Carolyn O’Neal ήταν ακόμη γυμνή και καλυμένη μόνο με μια κουβερτούλα!

Σύμφωνα με την Denver Post, η γυναίκα κατηγορήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά και αντίσταση κατά της αρχής, κατηγορίες οι οποίες αποσύρθηκαν στη συνέχεια.

Μάλιστα, η γυναίκα βασανίστηκε από τους αστυνομικούς, που την είχαν δεμένη σε μία καρέκλα. Συγκεκριμένα, όταν εκείνη προσπάθησε να αντισταθεί της προκάλεσαν ηλεκτροσόκ με ένα taser, για να την αδρανοποιήσουν!

Τελικά, τους μύνησε και η Κομητεία του Κολοράντο αναγκάστηκε να της καταβάλλει ως αποζημίωση 2,4 εκατ. δολάρια για την σύλληψή της και τα όσα πέρασε!

'Οπως είπε ο δικηγόρος της, David Lane, επρόκειτο για «μια εξωφρενική υπόθεση». 

«Αστυνομικοί που πίστευαν ότι είναι υπεράνω του νόμου τιμωρήθηκαν από τους δικαστές. Δυστυχώς αυτό κοστίζει πολλά χρήματα στους φορολογούμενους, όμως, ελπίζω ότι η υπόθεση αυτή θα εμπνεύσει τους πολίτες να απαιτούν από τις αρχές να λογοδοτούν σχετικά με την σωστή εφαρμογή του νόμου». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ