Εμβόλιο για τον Κορωνοϊό: Μπορείτε από σήμερα να κλείσετε ραντεβού στο emvolio.gov.gr

«Πρεμιέρα» για την πλατφόρμα emvolio.gov.gr...

Την ίδια μέρα με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 26 Δεκεμβρίου, θα παραλάβει η Ελλάδα την πρώτη παρτίδα εμβολίων των Pfizer/BioNTech,  σύνολο 9. 750 δόσεων. Την επόμενη  μέρα θα διενεργηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Ασκληπιείο» και «Θριάσιο».

Στις 28 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί διανομή προς το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού στις 29 Δεκεμβρίου. Έως 30 Δεκεμβρίου η Ελλάδα θα παραλάβει  την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων 83.850 δόσεων.

Οι παραδόσεις των εμβολίων των Pfizer/BioNTech που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία είναι να μας παραδοθούν έως το τέλος  Ιανουαρίου 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 έως τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει μόνο από Pfizer/BioNTech 1.265.550 δόσεις και σε αυτές αναμένεται να προστεθούν τον Ιανουάριο, από τι στιγμή που θα λάβουν έγκριση, και τα εμβόλια των  Moderna και AstraZeneca. 

Πώς θα κλείνουμε ραντεβού

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ραντεβού θα μπορούμε να κλείνουμε, είτε μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, είτε από φυσικά σημεία (π.χ. με ραντεβού σε φαρμακεία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι  η πλατφόρμα emvolio.gov.gr αναμένεται να είναι στον «αέρα» από σήμερα Τρίτη όπου οι πολίτες θα μπορούν να αντλούν χρήσιμες πληροφορίες που σχετίζονται με τον εμβολιασμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ