Κορωνοϊός - Πέτσας: SMS με τον κωδικό 6 για Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά- Όλες οι λεπτομέρειες για τις μετακινήσεις των γιορτών (βίντεο)

Όσα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά... 

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα μέτρα που θα ισχύσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά για τις μετακινήσεις, με δεδομένο πως, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα στο γιορτινό τραπέζι.

«Έχουμε πει ότι ειδικά για αυτές τις δύο μέρες, Παραμονή και Ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, θα χρησιμοποιηθεί ο κωδικός 6 για τις μετακινήσεις...» είπε ο κ. Πέτσας, ενώ συμπλήρωσε «Αυτό που λέμε είναι ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή, να μην ανοίξουμε τον στενό μας κύκλο, μην πάμε να δούμε τον ξάδελφο που έχουμε να τον δούμε έναν χρόνο... Ας μείνουμε με τους ανθρώπους που κάνουμε "παρέα" αυτό το διάστημα, είτε είναι άνθρωποι από την γειτονιά μας, είτε από το στενό συγγενικό μας περιβάλλον...». 

 

Όπως τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αυτό είναι το στοίχημα, να μην ανοίξουμε πολύ τον κύκλο μας, ώστε να μην αυξηθεί η διασπορά.

 

Σχετικά με το αν υπάρχει το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν πιο σκληρά μέτρα κατά τη διάρκεια των γιορτών, ο κ. Πέτσας είπε πως «όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία».

 

Διευκρίνισε, δε, πως για τις ημέρες των γιορτών, η Κυβέρνηση σχεδιάζει την διενέργεια περισσότερων ελέγχων και όχι «άλλα μέτρα», ενώ προέτρεψε τους Έλληνες να μαζευτούν το μεσημέρι και όχι το βράδυ για το γιορτινό τραπέζι. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ