Αεροδρόμιο Heathrow: Η μεγάλη απόδραση, ο συνωστισμός & η εκκένωση του Λονδίνου λόγω Covid -19 (φωτό)

Χαμός στο αεροδρόμιο του Χίθροου...

Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου την Κυριακή, μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον για αυστηρότερους περιορισμούς COVID-19 στην πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές. 

Ουρές εμφανίστηκαν μετά από αναφορές ότι η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Γερμανία και οι Κάτω Χώρες ακύρωσαν τις πτήσεις από το  Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), κάλεσαν τις ευρωπαϊκές χώρες να ενισχύσουν τους ελέγχους για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του νέου στελέχους, κυρίως βελτιώνοντας τις ικανότητες ανίχνευσής του.

Το ECDC δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η παραλλαγή αυτή του κορωνοϊού να κυκλοφορεί ήδη και εκτός του βρετανικού εδάφους. Μέχρι στιγμής, εννέα κρούσματα έχουν εντοπισθεί στην Δανία και από ένα στην Ιταλία, την Ολλανδία και την Αυστραλία. 

Έκτακτη σύσκεψη του Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ για τη μετάλλαξη του κορονοϊου

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι, από τις 12:00, η επιτροπή του Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ, με αντικείμενο τη μετάλλαξη του κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία.

Τη σύγκληση της επιτροπής συγκάλεσε η γερμανική προεδρία, σε συνέχεια των διαβουλεύσεων στην ΕΕ, προκειμένου να υπάρξει ευρωπαϊκός συντονισμός για το ζήτημα, μετά την απόφαση πολλών ευρωπαϊκών χωρών να διακόψουν τις αεροπορικές συνδέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία.

Ειδικότερα, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής διέκοψαν τις αεροπορικές τους συνδέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, Γαλλία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, ενώ Αυστρία και η Σουηδία σχεδιάζουν να ακολουθήσουν. Μάλιστα, το Βέλγιο ανακοίνωσε εκτός της διακοπής των πτήσεων και διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης αναφέρει το ΑΠΕ.

Η απόφαση για διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων ενδέχεται να υιοθετηθεί από το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε το βράδυ της Κυριακής κυβερνητική πηγή της Γερμανίας, διευκρινίζοντας ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται σε συζητήσεις για τη διαμόρφωση κοινής στάσης σχετικά με τις θαλάσσιες και τις χερσαίες συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ