Ιταλία- Design & στυλ ακόμη & για τους εμβολιασμούς: Τα εκπληκτικά περίπτερα για τα εμβόλια που σχεδίασαν οι δαιμόνιοι γείτονές μας (φωτό- βίντεο)

1.500 περίπτερα σε σχήμα λουλουδιού θα στηθούν στις μεγαλύτερες ιταλικές πλατείες για τον εμβολιασμό του πληθυσμού... 

Η γειτονική μας Ιταλία έχει πληγεί έντονα από την πανδημία του κορωνοϊού, με την χώρα να μετρά σχεδόν 2 εκατ. συνολικά κρούσματα και περισσότερους από 68.000 θανάτους από τη νόσο.

Έτσι, οι ιταλικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζονται - όπως όλες οι χώρες της ΕΕ- για την έλευση του εμβολίου και την εκστρατεία εμβολιασμού.

 

 

Ωστόσο, αποφάσισαν να δώσουν έναν αέρα design και ξεχωριστού στυλ, ακόμη και στα περίπτερα, που θα στηθούν στις κεντρικές πλατείες των ιταλικών πόλεων, ώστε να γίνουν οι εμβολιασμοί του πληθυσμού.

(Photo: Stefano Boeri Architetti)

Ο ειδικός επίτροπος της χώρας για την Covid-19, Domenico Arcuri, ανέθεσε, λοιπόν, στον αρχιτέκτονα Stefano Boeri να σχεδιάσει τα περίπτερα αυτά.

 

 

Αφιλοκερδώς και σε συνεργασία με μία ειδική ομάδα συμβούλων, ο Boeri ανέπτυξε την αρχιτεκτονική και επικοινωνιακή ιδέα πίσω από την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στη χώρα.

 

 

Η ολοκληρωμένη πρόταση περιλαμβάνει τρία στοιχεία: Το λογότυπο της καμπάνιας στις διάφορες μορφές του, το σχέδιο για τα προσωρινά περίπτερα, που θα έχουν ένα ξύλινο εσωτερικό και ένα υφασμάτινο «κέλυφος» και θα στηθούν στις μεγαλύτερες ιταλικές πλατείες και όπου θα πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί, καθώς και ενημερωτικές πύλες που θα βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.

(Photo: Stefano Boeri Architetti)

 

 

Τα περίπτερα αυτά - που θα είναι 1.500 - θα έχουν το σχήμα λουλουδιού, καθώς όπως λέει ο Boeri «θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα σύμβολο γαλήνης και αναγέννησης».

 

 

«Ο εμβολιασμός θα είναι μια πράξη πολιτικής ευθύνης, αγάπης για τους άλλους και εκ νέου ανακάλυψης της ζωής. Αυτός ο ιός μας έχει κλείσει μέσα σε νοσοκομεία και σπίτια και το εμβόλιο θα μας φέρει και πάλι σε επαφή με τη ζωή και το φυσικό περιβάλλον...» συμπλήρωσε ο Ιταλός αρχιτέκτονας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ