Κατερίνα Τσεμπερλίδου: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας συναισθηματικά ώριμης γυναίκας;

Η ώριμη γυναίκα ξέρει τι θέλει και πως να το αποκτήσει...

Μία ώριμη γυναίκα φαίνεται από τον αέρα που αποπνέει. Βγάζει σιγουριά, αυτοπεποίθηση και δυναμισμό. Η ώριμη γυναίκα ξέρει τι θέλει και πως να το αποκτήσει.

Μπορεί εύκολα και με ηρεμία να επεξεργαστεί τα συναισθήματά της. Μπορεί να τα δει να τα αναγνωρίσει και να τα διαχειριστεί. Δεν δρα παρορμητικά αλλά αφού έχει σκεφτεί σωστά τι πρέπει να κάνει και ποιο θα ήταν το καλύτερο για εκείνη.

Ποια είναι λοιπόν τα χαρακτηριστικά μιας ώριμης γυναίκας και ποια είναι η συμπεριφορά της σε μία σχέση;

Στέκεται γερά στα πόδια της και δεν «κρεμιέται» ψυχολογικά από το σύντροφο της
Μία ώριμη γυναίκα δεν αφήνει την ευτυχία της στα χέρια κάποιου άλλου. Μπορεί να είναι καλά μόνη της αλλά και σε σχέση. Δεν χάνει τον εαυτό της μόλις δεθεί με τον σύντροφό της, γιατί νιώθει άνετα με το να είναι και ελεύθερη. Δεν έχει ανάγκη τη σχέση, απλά την αναζητά.  Άλλωστε όταν είμαστε καλά μόνες μας, μπορούμε να είμαστε καλά και σε μία σχέση. Αν δεν τα έχουμε βρει με τον εαυτό μας, τότε η σχέση θα καλύψει απλά κάποια κενά.

Αναγνωρίζει την αξία της φιλίας και δεν βάζει τη σχέση της πάνω από αυτή
Οι φίλες μας ήταν εκεί πριν το σύντροφό μας και θα είναι εκεί και μετά. Οι φίλες μας είναι αυτές που θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό μας. Μία ώριμη γυναίκα το αναγνωρίζει αυτό! Δεν βάζει σε δεύτερη μοίρα τις φιλίες της μόλις μπει σε μία σχέση. Όπως σε όλα, έτσι και εδώ, πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία. Άλλα θα πεις και θα κάνεις με τις φίλες σου και άλλα με το αγόρι σου. Γι’ αυτό χρειάζονται και τα δυο!

Αναλαμβάνει τις ευθύνες της σε μία σχέση
Σε έναν τσακωμό πάντα φέρουν ευθύνη και οι δύο. Μία ώριμη γυναίκα το αντιλαμβάνεται αυτό και αναλαμβάνει το κομμάτι της ευθύνης που φέρει. Δεν μπορούμε πάντα να βρίσκουμε δικαιολογίες και να πετάμε το μπαλάκι στους άλλους. Πρέπει να μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα δικά μας λάθη. Φυσικά πρέπει να μπορούμε να ζητήσουμε συγγνώμη αλλά και να αποδεχτούμε μία συγγνώμη και να το αφήσουμε όλο πίσω μας.

Δεν θα γίνει έρμαιο της σχέσης της
Μία ώριμη γυναίκα μπορεί και ξέρει πως να είναι μόνη της. Δεν θα χάσει τον εαυτό της μέσα στη σχέση. Εννοείται πως μέσα σε μία σχέση οι συμβιβασμοί είναι απαραίτητοι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να συμβιβαζόμαστε με πράγματα που δεν αντέχουμε. Μένουμε σταθερές στα πιστεύω μας και τα θέλω μας, σεβόμενοι φυσικά και τα θέλω του συντρόφου μας, όπως αναφέρει το tsemperlidou.gr

Μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματά της
Όπως έχουμε πει πολλές φορές η καλή επικοινωνία είναι η βάση για μία καλή σχέση. Είναι απαραίτητο να εκφράζουμε αυτά που νιώθουμε και να λέμε αυτά που θέλουμε. Αν δεν το κάνουμε αυτό, είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα «πνιγούμε» μέσα σε όλα αυτά που μας έχουν καταπιέσει και δεν θα μπορεί εύκολα να σωθεί η σχέση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ