Κορωνοϊός: Στις 28 Δεκεμβρίου αρχίζει το μαζικό πρόγραμμα για δωρεάν rapid test- Τι πρέπει να κάνετε- Η αίτηση (φωτό-βίντεο)

Η λειτουργία της πλατφόρμας όπου οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αίτηση ξεκινά στις 21 Δεκεμβρίου... 

Μεθαύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργεία του testing.gov.gr, της νέας πλατφόρμας για δωρεάν rapid test, που προανήγγειλε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.  

To Υπουργείο Υγείας έχει στόχο μέσω του τυχαίου testing στους πολίτες, να μειώσει τη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.

 

 

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης, πρόκειται για «ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε για τη διασπορά του ιού».

Από την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, λοιπόν, μέσω της νέας αυτής πλατφόρμας, όποιος πολίτης το επιθυμεί- αρκεί να μην έχει συμπτώματα της νόσου- μπορεί να δηλώσει τα στοιχεία του. 

 

 

 

Η ενημέρωση των πρώτων 12.000 πολιτών θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ώστε την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου να μεταβούν στα σημεία ελέγχου για να υποβληθούν σε rapid test. 

Τα στοιχεία που θα πρέπει να συμπληρώνουν οι πολίτες στην αίτησή τους είναι ονοματεπώνυμο, ηλικία, ταχυδρομικός κώδικας, επάγγελμα και αριθμός τηλεφώνου.

Στη συνέχεια θα αποστέλλεται στο κινητό τηλέφωνου του ενδιαφερόμενου SMS με κωδικό επαλήθευσης, τον οποίο και θα πρέπει να συμπληρώσει στη φόρμα ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταχώρησης της αίτησης.

Όσοι επιλεγούν θα λάβουν νέο sms λίγες μέρες αργότερα.

Η επιλογή θα γίνεται μέσα από τυχαιοποίηση μέσω υπολογιστικού αλγορίθμου, ενώ ο πολίτης θα ενημερώνεται για το αποτέλεσμα του τεστ και η πληροφορία θα περνά στο μητρώο covid.

Τα σημεία ελέγχου θα είναι 386 σε όλη την επικράτει- 278 σε Κέντρα Υγείας, 98 από Υγειονομικές Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και 10 από Υγειονομικές Μονάδες του ΕΟΔΥ. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ