Εμανουέλ Μακρόν- Κορωνοϊός: Όλα τα σενάρια για το πως κόλλησε- Ο φόβος των υπόλοιπων Ευρωπαίων ηγετών (φωτό)

Πως κόλλησε κορωνοϊό ο Γάλλος πρόεδρος;

Όπως ανακοινώθηκε χθες επίσημα από το Élysée, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

 

 

Το γεγονός αυτό προκάλεσε ανησυχία στους Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς ο Μακρόν είχε πολλές συναντήσεις τις τελευταίες ημέρες.

 

 

Ο 43χρονος πολιτικός βρίσκεται σε απομόνωση στην προεδρική κατοικία La Lanterne κοντά στο Παλάτι των Βερσαλλιών, έχοντας ήπια συμπτώματα που περιλαμβάνουν βήχα και κόπωση. 

 

 

Η σύζυγός του, Μπριζίτ, αν και βρέθηκε αρνητική, βρίσκεται και εκείνη σε απομόνωση στο Μέγαρο των Ηλυσίων, όπως αναφέρει το Reuters.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by YANN.A?️ (@yann_arhan)

 

Σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, ο Γάλλος πρόεδρος υποβλήθηκε σε τεστ μετά την έναρξη των πρώτων συμπτωμάτων, το οποίο και βγήκε θετικό.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mediapart (@mediapart)

 

Ο Μακρόν πρόκειται να ακυρώσει όλα τα επερχόμενα ταξίδια του, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψής του στον Λίβανο στις 22 Δεκεμβρίου.

 

 

Με δεδομένο, δε, ότι ο Γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε με τους περισσότερους ηγέτες της ΕΕ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, οι αρχηγοί των κρατών ξεκίνησαν να υποβάλλονται σε τεστ για κορωνοϊό - αρνητικό ήταν το τεστ του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ανακοινώθηκε.

 

 

Σύμφωνα, δε, με προεδρικό αξιωματούχο θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως στη Σύνοδο Κορυφής μολύνθηκε και ο Εμανουέλ Μακρόν, δεδομένου του χρόνου που ξεκίνησαν τα συμπτώματά του. 

 

 

Ωστόσο, ένα ακόμη σενάριο που κυκλοφορεί, υποστηρίζει, σύμφωνα με το περιοδικό Le Point πως ο Μακρόν συμμετείχε σε δείπνο 10 ατόμων, όπου και κόλλησε τον ιό. 

 

 

Να σημειωθεί, δε, πως αν και ο Μακρόν, στις δημόσιες εμφανίσεις του φορούσε μάσκα, υπήρξαν φορές που δεν τήρησε τον κανόνα της κοινωνικής απόστασης και ήταν ιδιαίτερα εγκάρδιος στις χειραψίες, ακόμα και στις αγκαλιές, όπως αυτή που αντάλλαξε με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Ανχελ Γκουρία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ