Διδυμότειχο: Σε κατάσταση συναγερμού το νοσοκομείο με 40 γιατρούς & νοσηλευτές θετικούς στον κορωνοϊό

Εξαιρετικά δυσάρεστες είναι οι συνέπειες της διασποράς του κορωνοϊού στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
 

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στο Διδυμότειχο με τον κορωνοϊό... 

Ασθενείς μεταφέρονται για να συνεχίσουν τη νοσηλεία τους στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ ολόκληρες κλινικές σχεδόν έχουν μείνει χωρίς προσωπικό καθώς γιατροί και νοσηλευτές έχουν νοσήσει ή βρίσκονται σε καραντίνα. 

Οι συσκέψεις των αρμόδιων είναι συνεχείς για να δουν πως θα διαχειριστεί η κατάσταση.

Κανείς πάντως από το νοσοκομείο δεν έχει βγάλει κάποια ανακοίνωση για να ενημερωθούν επίσημα οι πολίτες και να μην ακούγονται διάφορα νούμερα για το πόσοι νοσούν και το πως κόλλησαν. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη καθώς το νοσοκομείο κινδυνεύει να μην μπορεί να λειτουργήσει εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων στο ιατρικό προσωπικό και έτσι εκ των πραγμάτων υπάρχει ο κίνδυνος να ανασταλεί η λειτουργία πολλών κλινικών αφού δεν θα έχουν προσωπικό.

Την κατάσταση επιβεβαίωσε ο και ο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο evrosonline.gr και την Δέλτα τηλεόραση.

Όπως των ενημέρωσαν οι συνάδελφοι του έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 40 κρούσματα στο προσωπικό συμπεριλαμβανομένων καθαριστριών και τεχνικών. Ήδη έχει ξεκινήσει η μεταφορά των ασθενών covid – 19 από το Διδυμότειχο προς το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Να σημειωθεί πως έχουν ξεκινήσει μαζικά τεστ σε όλο το προσωπικό και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου.

«Όλα ξεκίνησαν από ένα χειρουργείο» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, τονίζοντας πως δεν γίνονται αρκετά τεστ στους ασθενείς που είναι να εγχειριστούν. Ακόμη και  όταν κάποιος εισέρχεται στο νοσηλευτικό ίδρυμα αρνητικός στον ιό, πρέπει να γίνονται νέα τεστ λίγο πριν υποβληθεί στην εγχείρηση.

Όλα τα τακτικά χειρουργεία έχουν ακυρωθεί ενώ προκειμένου να γίνουν τα έκτακτα οι τελευταίοι υγιείς νοσηλευτές από άλλες κλινικές καλούνται να καλύψουν το κενό. Αξίζει να σημειωθεί πως στην μονάδα τεχνητού νεφρού υπάρχουν ασθενείς που πάσχουν και από covid-19 και βρίσκονται απομονωμένοι από τους υπόλοιπους.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει  ζητήσει, επανειλημμένως, από την Κυβέρνηση την διεξαγωγή τακτικών τεστ για κορωνοϊό στο προσωπικό των νοσοκομείων κάτι που όμως δεν έχει εφαρμοστεί. “Πρέπει να γίνεται καλύτερη ιχνηλάτηση” κατέληξε ο κ. Γιαννάκoς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ