Best of 2020: Αποκλειστικά στο Eirinika το story για το νέο Ελληνικό ελαιόλαδο Elettra που πωλείται στα φαρμακεία! Με 1136 φαινόλες, 4 φορές περισσότερο από το καλύτερο λάδι, κάνει καλό σε όλα! (φωτό)

Το όνομα Elettra προήλθε από την Ηλέκτρα, κόρη του Αγαμέμνονα, βασιλιά των Μυκηνών

Από τα τέλη του 18ου αιώνα η οικογένεια Μπουζαλά και Γκαρδιακού καλλιεργεί το Ιερό δέντρο της θεάς Αθηνάς. 

Το υψηλά φαινολικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Εlettra, είναι ένα προϊόν παραδοσιακής διαδικασίας της πρώιμης συγκομιδής ,της αποθήκευσης και της τυποποίησης του.

Aξίζει να σημειωθεί ότι οι πολυφαινόλες, ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη που περιέχει το λάδι, παίζουν σημαντικό ρόλο στον οργανισμό με αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση εμφανίζοντας συγχρόνως καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες. 

 

Το Eirinika μίλησε με την οικογένεια Μπουζαλά για το λάδι Elettra, την ιστορία του, την ιδέα πίσω από αυτό αλλά και την παγκόσμια επιτυχία που κάνει. 

 

 

Δείτε παρακάτω όλη την συνέντευξη:

Ποιο είναι το story/ το αφήγημα πίσω από τη δημιουργία της ELETTRA  σας; Ποια η ιδέα, η στόχευση και τα στάδια ανάπτυξής της;

Η οικογένειά μας καλλιεργεί ελαιόδεντρα από τα τέλη του 18ου αιώνα στην Κλεισούρα Μεσσηνίας. Το 2017 ξεκινήσαμε να παράγουμε ένα υψηλό φαινολικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο σύμφωνα με τις μελέτες του Πανεπιστημίου Αθηνών, σχετικά με τη σημασία των πολυφαινολών και έτσι γεννήθηκε η Elettra.

 

Τα τελευταία χρόνια, κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι πολυφαινόλες παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη πολλών ασθενειών Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να διατηρήσουν μια ισορροπημένη διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής. 

 

 

Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που συναντήσατε στην πορεία σας μέχρι τώρα και ποιες οι μεγαλύτερες επιτυχίες;  Πότε το κατοχυρώσατε με παγκόσμια πατέντα;

Δυσκολίες υπάρχουν πάντοτε, ιδίως όταν ξεκινάς κάτι για πρώτη φορά, αλλά όλα ξεπερνιούνται όταν πιστεύεις στο όραμα σου. Η Elettra ιδρύθηκε το 2020. Λαμβάνουμε βραβεύσεις από το Παγκόσμιο Κέντρο Υγείας για το Ελαιόλαδο από το 2017 και το 2020 μας απονεμήθηκε το Ασημένιο μετάλλιο από τον Διαγωνισμό Υγείας του Ελαιόλαδου του Λονδίνου.

Ιδιαίτερα σημαντική για εμάς είναι επίσης η ανταπόκριση των ανθρώπων, οι οποίοι βλέπουν τη γενική υγεία τους να βελτιώνεται παίρνοντας μια κουταλιά την ημέρα. 

Το όνομα Elettra προήλθε από την Ηλέκτρα, κόρη του Αγαμέμνονα, βασιλιά των Μυκηνών. Σημαίνει το λαμπρό, το φωτεινό, το κεχριμπάρι.  Η εταιρεία μας εδρεύει στην Κλεισούρα, στη Μεσσηνία, στην Πελοπόννησο, κοντά στην πόλη της Κορώνης, την εμβληματική κοινότητα της Μεσογειακής Διατροφής που εκπροσωπεί τη χώρα μας στην UNESCO.

 

 

Εμείς δημιουργήσαμε το site ''Made in Greece.news''. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Το λογότυπο μας δημιουργήθηκε από το δημιουργικό γραφείο Media View Publishing στην Θεσσαλονίκη. Από το μπουκάλι έως την τυποποίηση του ελαιολάδου συνεργαζόμαστε με ελληνικές επιχειρήσεις. 

Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα;  

Ονειρευόμαστε να κάνουμε γνωστό αυτόν τον μοναδικό θησαυρό της Φύσης τόσο στην χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Συνεργαζόμαστε στενά με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικότερα με τους καθηγητές κ. Προκόπη Μαγιάτη και κα. Ελένη Μέλλιου οι οποίοι με τις συνεχείς έρευνες τους έχουν αναδείξει τις ευεργετικές ιδιότητες του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου πλούσιου σε πολυφαινόλες στον ανθρώπινο οργανισμό. 

Οι προσπάθειες μας ευοδώθηκαν και την φετινή χρονιά πετυχαίνοντας το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μας να έχει υψηλή συγκέντρωση πολυφαινολών και συγκεκριμένα 1136 mg/Kgr, που σημαίνει ότι έχει ισχυρότατη αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, εμφανίζοντας συγχρόνως καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

Σημειώνουμε για να φέρει ένα ελαιόλαδο τον Ισχυρισμό Υγείας απαιτείται σύμφωνα με την Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης 432/2012 να περιέχει πολυφαινόλες 250mg/Kgr.

Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε σε όλα τα στάδια, από την καλλιέργεια των ελαιόδεντρων, την συγκομιδή του καρπού, την ελαιοποίηση, την τυποποίηση και την αποθήκευση την μέγιστη δυνατή ποιότητα ώστε αυτό το ελιξήριο να φτάσει στους συνανθρώπους μας. 

Οικογένεια Μπουζαλά

 

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο elettraoliveoil.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ