400 εκατ. ευρώ προσφέρει το fund των Σαουδαράβων του ACG και του τουρκικού Dogus group για να αποκτήσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Εναντι 400 εκατ. ευρώ αλλάζει χέρια ο Αστέρας Βουλιαγμένης και περνά στο σαουδαραβικών συμφερόντων fund ACG, το οποίο συμμάχησε με τον τουρκικό όμιλο Dogus Group και άλλα τέσσερα αραβικά funds, προκειμένου να καταθέσουν την υψηλότερη προσφορά στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας

Εναντι 400 εκατ. ευρώ αλλάζει χέρια ο Αστέρας Βουλιαγμένης και περνά στο σαουδαραβικών συμφερόντων fund ACG, το οποίο συμμάχησε με τον τουρκικό όμιλο Dogus Group και άλλα τέσσερα αραβικά funds, προκειμένου να καταθέσουν την υψηλότερη προσφορά στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, όπως γράφει το tanea.gr.



Την προσφορά υπέβαλε η θυγατρική της ACG, η JERMNYN STREET REAL ESTATE FUND, και αφορά το 90% των μετοχών της Αστήρ Παλάς.

Οπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, τόσο το δικό του διοικητικό συμβούλιο, όσο και εκείνο της Εθνικής Τράπεζας (πρόκειται για τους δύο πωλητές), θα συνεδριάσουν μέσα στην εβδομάδα για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις.

Τα τρία σχήματα που πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού έχουν ισχυρή ξένη παρουσία. Το πρώτο είναι η κοινοπραξία της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας Colony Capital (με υπο διαχείριση κεφάλαια άνω των 50 δισ. δολαρίων) και της Dolphin Capital που ίδρυσαν ο Μιλτ. Καμπουρίδης και ο Πιερ Χαραλαμπίδης. Σήμερα, βασικός μέτοχος στη Dolphin είναι το αμερικανικό hedge fund Third Point, γνωστό από τις τοποθετήσεις του σε ελληνικά ομόλογα.

Το δεύτερο σχήμα είναι η κοινοπραξία της ΤΕΜΕΣ (της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου που ελέγχει το τουριστικό συγκρότημα Costa Navarino) και του σαουδαραβικού κολοσσού Ολαγιάν. Η οικογένεια Ολαγιάν με περιουσία που υπολογίζεται κοντά στα 12 δισ. δολάρια από το αμερικανικό περιοδικό Forbes έχει από παλιά δεσμούς με την Ελλάδα. Ήδη από τη δεκαετία του 1970, έχει μεταφέρει εδώ το μεγαλύτερο τμήμα της διεθνούς δραστηριότητας της, που μέχρι τότε στεγάζονταν στη Βυρηττό.

Τέλος, το τρίτο σχήμα είναι το αραβικών συμφερόντων fund AGC. Λέγεται ότι αν και δεν εμφανίζονται επισήμως, εντούτοις με την AGC έχουν συμμαχήσει τόσο ο τουρκικός όμιλος Dogus Group, όσο και τέσσερα ακόμη αραβικά funds από Αμπου Ντάμπι, Ντουμπάι, κλπ.

Από τη διαδικασία πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης δεν λείπουν οι αντιδράσεις, τόσο από τον τοπικό Δήμο, όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Τα επιχειρήματα όσων αντιδρούν είναι ότι η διαφωνία με τα σχέδια κατασκευής στον Αστέρα πολυτελών κατοικιών, καθώς και με το προσφερόμενο τίμημα που θεωρείται χαμηλό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ