Κορωνοϊός: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων στοχεύει στην έγκριση του εμβολίου της Pfizer στις 23 Δεκεμβρίου

Επισπεύδεται η έγκριση του εμβολίου... 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) στοχεύει στην έγκριση του εμβολίου κατά της COVID-19 που ανέπτυξαν οι Pfizer και BioNTech στις 23 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές και πηγές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο EMA ανέφερε στις αρχές Δεκεμβρίου ότι σχεδιάζει να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer έως τις 29 Δεκεμβρίου και το εμβόλιο της Moderna έως τις 12 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στην Γερμανία θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμη και κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, πιθανότατα στις 26 Δεκεμβρίου. 

Στις 12 Ιανουαρίου αναμένει η Moderna την ευρωπαϊκή έγκριση στο εμβόλιό της

Η Moderna σύμφωνα με το ΑΠΕ αναμένει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εγκρίνει το υποψήφιο εμβόλιό της κατά της COVID-19 στα μέσα Ιανουαρίου και είναι έτοιμη να αρχίσει τη διανομή αμέσως μετά, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής της μονάδας στη γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung.

«Αναμένουμε  έγκριση για την ΕΕ και άρα για τη Γερμανία στις 12 Ιανουαρίου», δήλωσε σήμερα ο Νταν Στάνερ στην εφημερίδα. «Μόλις θα έχουμε την έγκριση, μπορούμε να κάνουμε διανομή». 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ