Η ιστορία μιας μυθικής εμφάνισης : Η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ στο πρώτο της Όσκαρ & το υπέροχο σύνολο του Arnold Scaasi -ο σχεδιαστής που έντυσε πολλές "πρώτες κυρίες" των ΗΠΑ (φώτο)

Για ποιο λόγο τα διεθνή μέσα σχολίαζαν αυτή την εμφάνιση για χρόνια 

Όλοι οι ηθοποιοί θυμούνται την πρώτη φορά που πήραν το πολυπόθητο Όσκαρ. Τα φώτα, το άγχος του τι θα πεις στο λόγο και κυρίως  τι θα φορέσεις και πώς θα χτενιστείς.

Τα παραπάνω ισχύουν και για την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ. Η διάσημη ηθοποιός βραβεύτηκε για πρώτη φορά με το Όσκαρ καλύτερου γυναικείου ρόλου , το 1969 για την ερμηνεία της στην ταινία "Αστείο κορίτσι".

Φώτο: George Birch/AP/REX/SHUTERSTOCK
 

Σύμφωνα με το Vanity Fair σε  συνέντευξη της στο W Magazine, η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ δήλωσε: Ήμουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και προσπαθούσα να επιλέξω τι να φορέσω.

Ήμουν αναμέσα σε δύο ρούχα.  Το ένα ήταν υπέροχο, αλλά πολύ συντηρητικό. Έτσι κατέληξα στο σύνολο με το παντελόνι με τις πούλιες και το πουκάμισο με τον άσπρο γιακά του Arnold Scaasi .

Φώτο: Barbra archives.com
 

Το σύνολο λοιπόν που φόρεσε η διάσημη ηθοποιός στο πρώτο της Όσκαρ, έμεινε στην ιστορία καθώς σχολιάστηκε για χρόνια από τον διεθνή τύπο.

Άλλοι το χαρακτήρισαν υπέροχο, άλλοι εντυπωσιακό , άλλοι πρωτοποριακή επιλογή για βραδιά Όσκαρ και κάποιοι, "τη χειρότερη εμφάνιση" στα Όσκαρ.

Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν το άφησε να περάσει απαρατήρητο. Ο λόγος; Το σύνολο που φορούσε η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ ήταν διαφανές.

¨"Δεν είχα ιδέα γι' αυτό. Όταν το φόρεσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ήταν εντάξει. Δεν φανταζόμουν ότι όταν θα έπεφταν πάνω οι προβολείς θα γινόταν εντελώς διαφανές", δήλωσε η ηθοποιός.

Φώτο: Barbra archives.com

 

Ο  Arnold Scaasi ήταν Καναδός σχεδιαστής μόδας που δημιούργησε φορέματα για τις πρώτες κυρίες Mamie Eisenhower, Barbara Bush, Hillary Clinton και Laura Bush,

Επίσης έντυσε πολλές διασημότητες όπως η Joan Crawford, η Ivana Trump, η πριγκίπισσα Yasmin Aga Khan , η Lauren Bacall.

Ο διάσημος σχεδιαστής ήταν ο αγαπημένος της Μπάρμπαρα Στρέιζαντ και είχε επιμεληθεί τα ρούχα της σε πολλές ταινίες.

Ωστόσο τη δεύτερη φορά που η ηθοποιός βραβεύτηκε με Όσκαρ (καλύτερου τραγουδιού) για την ερμηνεία της στην  ταινία A Star Is Born (1977) , φόρεσε ένα καφέ φόρεμα με μανίκια ακορντεόν και ψηλό λαιμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ