Κορωνοϊός - Παγώνη: Ούτε Απόκριες, ούτε Πάσχα φέτος - Κάθε οικογένεια μόνη της στο ρεβεγιόν (βίντεο)

Για το ρεβεγιόν με τα 9 ατομα είπε ότι μπορεί να μας δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.

Στο OPEN μίλησε το πρωί της Δευτέρας η  Ματίνα Παγώνη. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επεσήμανε πως οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι οι πιο δύσκολοι, καθώς υπάρχει κίνδυνος τα πράγματα να γίνουν ανεξέλεγκτα. 

Υπογράμμισε ότι πάνω από 3.000 συμπολίτες μας νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με κορωνοϊό, από τους οποίους 552 είναι διασωληνωμένοι. 

Η γιατρός έκανε λόγο και για την ψυχολογική πίεση που ασκείται στον κόσμο ο οποίος μπροστά στους αριθμούς κάνει υπομονή.

 

“Από τέλος Δεκεμβρίου έως Φεβρουάριο είναι η περίοδος έξαρσης των ιώσεων. Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα μέρα τη μέρα. Αν έχουμε έξαρση της πανδημίας, τα πράγματα θα είναι ανεξέλεγκτα”, δήλωσε η κ. Παγώνη ενώ αναφέρθηκε και σε μία πρόσφατη έρευνα η οποία ανέδειξε ότι οι άνδρες έχουν τριπλάσιο κίνδυνο από τις γυναίκες να νοσήσουν σοβαρά από κορονοϊό.

“Περισσότεροι άντρες πεθαίνουν από κορωνοϊό ή διασωληνώνονται”, δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων η κ. Παγώνη διευκρίνισε ότι βάσει των έως τώρα στοιχείων, αυτά θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν με μεγάλη προσοχή στις 7 Ιανουαρίου. 

Για το εμβόλιο πως οι εμβολιασμοί δεν θα γίνονται στα φαρμακεία και, τέλος, είπε χαρακτηριστικά ότι “ούτε Απόκριες, ούτε Πάσχα θα κάνουμε με κανονικές συνθήκες”.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ