Vintage beauty pics: Η Ρίτα Χέιγουρθ σε 22 έγχρωμες εξαίσιες φωτογραφίες

Η θρυλική κοκκινομάλλα του Χόλιγουντ...

Η πιο θρυλική κοκκινομάλλα του Χόλιγουντ ήταν καστανή. Η Ρίτα Χέιγουρθ έγινε μύθος για τον ερωτισμό και την αδιαμφισβήτητη γοητεία που μαγνήτιζε και μάγευε.

Ήταν από τις ομορφότερες γυναίκες στον χώρο της Έβδομης Τέχνης και ένα από τα εμπορικότερα ονόματα του κινηματογράφου τη δεκαετία του '40.

Η Ρίτα Χέιγουορθ γεννήθηκε το 1918, στη Νέα Υόρκη και το πραγματικό της όνομα ήταν Μαργαρίτα Κάρμεν Ντολόρες Κανσίνο. Πατέρας της ήταν ο ισπανός χορευτής του φλαμένκο Εδουάρδο Κανσίνο και μητέρα της η αμερικανίδα ηθοποιός Βόλγκα Χέιγουορθ.

Η παιδική της ηλικία ήταν μαρτυρική, αφού ήταν αναγκασμένη να υποκύπτει στις θελήσεις του βάναυσου πατέρα, που την ανάγκασε να ξεκινήσει μαθήματα χορού από τριών ετών: «Δεν μου άρεσε πολύ να χορεύω, αλλά δεν είχα το θάρρος να το πω στον πατέρα μου. Πρόβα, πρόβα, πρόβα. Αυτή ήταν η παιδική μου ηλικία», είπε κάποτε.

Στα 12, αναγκάστηκε να διακόψει το σχολείο και να γίνει η παρτενέρ του πατέρα της. Οταν δεν υπάκουε, ο Κανσίνο την ξυλοκοπούσε. Εν τω μεταξύ, επειδή η παιδική εργασία απαγορευόταν, χόρευαν σε πλοία για τζογαδόρους και σε άθλια καζίνο και nightclubs στην Τιχουάνα του Μεξικού, όπου την παρουσίαζε ως σύζυγό του.

«Ο Εδουάρδο τη βίαζε το απόγευμα και το βράδυ χόρευε μαζί της», αποκάλυψε πολλά χρόνια αργότερα ο δεύτερος σύζυγός της Ορσον Γoυέλς στην Μπάρμπαρα Λίμινγκ, συγγραφέα του βιβλίου «If This Was Happiness: A Βiography of Rita Hayworth».

Η Χέιγουορθ έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το 1935 ως Ρίτα Κανσίνο με την ταινία «Υπό τον Ήλιο του Μεξικού», ενώ την ίδια χρονιά εμφανίστηκε επίσης στο «Charlie Chan in Egypt» και χόρεψε με τον Σπένσερ Τρέισι στην «Κόλαση». Θα ακολουθούσε μια λαμπρή καριέρα στη διάρκεια της οποίας θα έκανε 61 ταινίες.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο vintag.es…

 

H Ρίτα Χέιγουορθ παντρεύτηκε τον Όρσον Γουέλς, τον Σεπτέμβριο του 1943. Εκείνη ήταν 25 χρονών, εκείνος 28. Ήταν νέοι, ταλαντούχοι, διάσημοι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ