Ο σεφ μας με το χαμόγελο, Κωνσταντίνος Μουζάκης δημιουργεί για τα Χριστούγεννα: Μακαρόνια «Χριστουγεννιάτικο Έλατο» με σπανάκι! Σούπερ!

Είμαστε 16 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα κι ετοιμαζόμαστε να φτιάξουμε κάτι ξεχωριστό φέτος, να κάνουμε εκπλήξεις σε συγγενείς και φίλους.

Είμαστε 16 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα κι ετοιμαζόμαστε να φτιάξουμε κάτι ξεχωριστό φέτος, να κάνουμε εκπλήξεις σε συγγενείς και φίλους.

Εγώ ετοίμασα μια συνταγή με μακαρόνια έλατο με σπανάκι. Πως γίνεται τώρα αυτό, θα μου πείτε... Ορίστε, σας παραδίδω μια συνταγή να τη φτιάξετε, απλή, φρέσκια και με σπανάκι και φυσικά, υγιεινά.




ΥΛΙΚΑ

200 γραμμάρια αλεύρι άσπρο
2 τεμάχια αυγά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
50 γραμμάρια σπανάκι
και αλεύρι για πασπάλισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πέρνουμε το σπανάκι και το καθαρίζουμε καλά, το πλένουμε πάρα πολύ καλά και το βάζουμε μέσα σε ένα μπλέντερ και το λιώνουμε πολύ καλά.
Μετά ρίχνουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά μαζί και το σπανάκι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο πράσινο ζυμάρι. το τυλίγουμε σε ένα αλουμινόχαρτο για 30 με 40 λεπτά.
Μετά ρίχνουμε μπόλικο αλεύρι πάνω στο τραπέζι της κουζίνας και βάζουμε το ζυμάρι μας, και με έναν πλάστη που έχουμε, αρχίζουμε και το ανοίγουμε σε επίπεδο 2 χιλιοστών περίπου ανάλογα με την αρέσκειά μας......
Με ένα κουτ πατ χριστουγεννιάτικο έλατο το πατάμε από πάνω το ζυμάρι και σχηματίζεται ομοιόμορφα το ζυμάρι μας σε χριστουγεννιάτικο έλατο , συνεχίζοντας έτσι και πάλι μέχρι να τελειώσουμε το ζυμάρι μας.
Το βγάζουμε με προσοχή και το τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα αφήνοντας τα 2 με 3 μέρες να στεγνώσουν καλά!!!!!!!!!!!!!!
Μετά Πέρνουμε μία κατσαρόλα με νερό μπόλικο βάζοντας λίγο αλάτι και το τοποθετούμε πάνω στο μάτι της κουζίνας και ανάβουμε το μάτι να αρχίζει να πέρνει βράσει, μόλις δούμε ότι το νερό είναι καυτό ρίχνουμε μέσα τα χριστουγεννιάτικα έλατα να βράσουν μέχρι 8 λεπτά περίπου θα το δείτε εσείς!!!!!!!!!!!
Τα βγάζουμε απο την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε στο πιάτο μας.
Προαιρετικά τέλος τα βγάζουμε απο την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε ρίχνωντας τα πάλι μέσα ρίχνοντας λίγο ελειόλαδο να τσιγαριστούν.
Αν θέλουμε φτιάχνουμε και μια σάλτσα να ρίξουμε από πάνω και τριμμένο τυρί.

Καλά Χριστούγεννα!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ