Κορωνοϊός -Ραπτόπουλο: Ένα ολόκληρο χωριό σε lockdown, 1 νεκρός & 7 διασωληνωμένοι - Πως κόλλησαν; (βίντεο)

 Τι συνέβη στο Ραπτόπουλο και κόλλησαν 30 από τους 150 κατοίκους;

Σε καθεστώς αυστηρού lockdown έχει τεθεί για τις επόμενες επτά ημέρες το χωριό Ραπτόπουλο του δήμου Αγράφων στην Ευρυτανία εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή, ανακοίνωσε την λήψη μέτρων. 

Είχε προηγηθεί, το βράδυ της Τετάρτης, έκτακτη σύσκεψη στον θάλαμο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε:

  • Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων του χωριού Ραπτόπουλο και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησής τους εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου τους. 
  • Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αγράφων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του χωριού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

 

 

 

Τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα ισχύουν έως τις 15 Δεκεμβρίου 2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διασπορά του ιού φαίνεται πως έγινε σε ένα γλέντι ονομαστικής εορτής, ενώ οι περισσότεροι που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό είναι μέλη 3-4 οικογενειών που συμμετείχαν στη γιορτή.

Το ένα πέμπτο του χωριού δηλαδή 30 στους 150 περίπου κατοίκους έχει βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό σε μία περιοχή που δεν είχε καταγράψει κρούσματα από την αρχή της πανδημίας.

Η κατάσταση στο χωριό κρίνεται σοβαρή, καθώς ανάμεσα στα 30 κρούσματα υπάρχουν και 7 διασωληνωμένοι, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγράφων, Αλέξη Καρδαμπίκη, ένας κάτοικος 59 ετών έχασε τη ζωή του. «Πάλεψε δυνατά, αλλά δεν τα κατάφερε. Μας έχει σοκάρει όλους, μας έχει στεναχωρήσει όλους» είπε ο δήμαρχος στο Mega.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ