Αποκτήστε υγιεινές συνήθειες στην καθημερινή σας ζωή - Γνωρίστε τα θέλω σας, δείξτε συνέπεια

Δημιουργήστε ένα καθημερινό πλάνο... 

 

Η συνήθεια είναι μια συμπεριφορά η οποία επαναλαμβάνεται από κάποιο άτομο, χωρίς την αίσθηση της επίγνωσης ή του κινήτρου. Αν ποτέ έχετε αντιμετωπίσει δυσκολία στο να ακολουθήσετε πιστά το πρόγραμμα γυμναστικής σας, να μαγειρεύετε τακτικά τα γεύματά σας, να διαβάσετε το βιβλίο σας τη νύχτα ή να καταφέρετε τελικά να κάνετε την αναζήτησή σας σε εκείνο το website με τα ακίνητα σχετικά με την πώληση διαμερισμάτων στην Κέρκυρα από το μεσιτικό γραφείο της Ρούλα Ρουβά , τότε αυτό οφείλεται πιθανότατα στο γεγονός ότι δεν έχετε καταφέρει να αναπτύξετε την εν λόγω συμπεριφορά μέσω της διαμόρφωσης μιας συνήθειας.

Οι υγιεινές συνήθειες όμως δεν διαμορφώνονται τόσο εύκολα στη ζωή ενός ατόμου. Πως ακριβώς θα καταφέρετε λοιπόν να ελέγξετε τις ενέργειές σας, ώστε να μετατραπούν σε συνήθειες με θετική επίδραση στη συνολική σας υγεία;

Υπάρχουν μερικές αποδεδειγμένες στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ατομική σας υγεία, βασισμένες σε καθημερινούς στόχους και συνήθειες. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα με την παρακάτω σειρά και θα καταφέρετε να εφαρμόσετε έναν νέο και υγιεινό τρόπο ζωής.

Γνωρίστε τα θέλω σας

Το πρώτο βήμα για την οικοδόμηση υγιών συνηθειών είναι να καταλάβετε ποιες συνήθειες θέλετε πραγματικά να διατηρήσετε στην καθημερινότητά σας. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να ορίσετε τους στόχους σας. Σύμφωνα με έρευνες, ο καθορισμός των στόχων είναι μια τεχνική αλλαγής συμπεριφοράς, που χρησιμεύει ως θεμελιώδες συστατικό της επιτυχίας των ατόμων.

Αφιερώνοντας χρόνο στον εαυτό σας, μπορείτε να ξεχωρίσετε τις πραγματικές σας ανάγκες. Έχοντας λοιπόν επίγνωση των αναγκών σας, μπορείτε να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες που θα σας βοηθήσουν στην επίτευξη τους.

Δημιουργήστε ένα καθημερινό πλάνο

Αφού προσδιορίσετε τους στόχους και τις ανάγκες σας, θα πρέπει να διαμορφώσετε ένα συγκεκριμένο σχέδιο που θα αποτελείται από ρεαλιστικές ενέργειες. Σκεφτείτε εκείνα τα μικρά αλλά σημαντικά καθημερινά βήματα, που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε τις ενέργειές σας σε καθημερινές συνήθειες επίτευξης των στόχων σας.

Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα ορισμένων ενεργειών, τις οποίες μπορείτε και εσείς να εισάγετε στην καθημερινότητά σας:

  • Αφιερώστε λίγο χρόνο κάθε πρωί για εκγύμναση στο σπίτι - ξεκινώντας την ημέρα σας με εκγύμναση, όχι μόνο θα έχει θετικές συνέπειες για τη συνολική σας υγεία αλλά θα επηρεάσει θετικά και την ψυχολογία σας, ειδικά στην περίπτωση που το αγαπημένο σας γυμναστήριο για καλλισθενική γυμναστική στην Αθήνα είναι πλέον κλειστό.
  • Απολαύστε ένα υγιεινό πρωινό - θυμηθείτε πως δεν έχουμε όλοι τις ίδιες διατροφικές συνήθειες και ανάγκες, γι’ αυτό εξατομικεύστε το πρωινό σας στις ανάγκες του δικού σας σώματος. Γενικά, ένα πλούσιο πρωινό, θα σας παρέχει την ενέργεια και τη θρέψη που αναζητάτε.
  • Θυμηθείτε να ενυδατώνεστε καθόλη τη διάρκεια της ημέρας - δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τα δεκάδες οφέλη της κατανάλωσης νερού για τον ανθρώπινο οργανισμό, έτσι δεν είναι;
  • Μαγειρέψτε τα δικά σας γεύματα - το να αναλάβετε την παρασκευή των δικών σας γευμάτων, θα σας βοηθήσει να αναλάβετε των απόλυτο έλεγχο των θερμίδων που εισπράττεται, αυξάνοντας παράλληλα και την ποιότητα της τροφής που καταναλώνετε.
  • Κοιμηθείτε για τουλάχιστον 7 ώρες κάθε μέρα - η εφαρμογή και η τήρηση του προγράμματος του ύπνου σας ίσως είναι από τις πιο σημαντικές υγιεινές συνήθειες σας.

Δείξτε συνέπεια

Η απλή επανάληψη μιας καθημερινής ενέργειας την “αναγκάζει” να γίνει συνηθισμένη, επειδή με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείται αυτόματα η ανάγκη στον εγκέφαλό σας να την πραγματοποιήσει. Ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την εφαρμογή αυτών των συνηθειών είναι να επιλέξετε κάποιες συνήθειες αμέσως μετά το πρωινό σας ξύπνημα, όπως για παράδειγμα ο διαλογισμός, η άσκηση ή ακόμα και η αποχή από το κινητό σας τηλέφωνο.

Πόσος χρόνος απαιτείται για να σχηματιστούν τέτοιου είδους συνήθειες μπορεί να αναρωτιέστε. Μελέτες έχουν δείξει πως χρειάζονται περίπου δύο μήνες καθημερινής εφαρμογής για να μετατραπεί μια συμπεριφορά σε συνήθεια. Έτσι λοιπόν γίνεται σαφές πως η συνέπεια είναι το κλειδί σε όλα. Μόλις λοιπόν οι ενέργειές σας θα εκτελούνται με συνέπεια και φυσικότητα μέσα στη διάρκεια της ημέρας, τότε θα έχετε καταφέρει να βελτιώσετε τη ζωή σας με πραγματικά αποτελέσματα!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ