Επιτροπή λοιμωξιολόγων για τo lockdown: "Ναι" στο άνοιγμα βιβλιοπωλείων , κομμωτηρίων & click away - Πότε θα ανακοινωθεί η τελική απόφαση

"Πράσινο φως" για το άνοιγμα κάποιων καταστημάτων αλλά με πολύ αυστηρά μέτρα 

Να ανοίξουν μόνο μικρά και συγκεκριμένα καταστήματα  εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι της επιτροπής για τον κοροναϊό στην κυβέρνηση. Η Επιτροπή ξεκίνησε τη σύσκεψή της το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ η τελική τους εισήγηση θα γίνει το απόγευμα.

Στόχος των ειδικών είναι να καταστήσουν σαφές πως πρέπει η αγορά να ανοίξει με μικρά και προσεκτικά βήματα. Η εισήγηση της επιτροπής ήταν να ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία.

Oι λοιμωξιολόγοι ήταν θετικοί και για τα εμπορικά καταστήματα, τα οποία μπορούν να ανοίξουν εφαρμόζοντας τη μέθοδο του click away.

Ωστόσο  οι λοιμωξιολόγοι ήταν ξεκάθαροι ότι σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις αυτές ανοίξουν, θα πρέπει τα μέτρα λειτουργίας να είναι πολύ αυστηρά, καθώς υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού.

Υποχρεωτική μάσκα για πελάτες και εργαζόμενους, αποστάσεις και ανώτατο όριο ατόμων μέσα στους χώρους είναι ορισμένα από αυτά, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον αποτελεσματικό εξαερισμό.

Η εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων προς την κυβέρνηση θα είναι να γίνουν μικρά προσεκτικά βήματα, όπως το άνοιγμα κομμωτηρίων ή των βιβλιοπωλείων, για να εκτονωθεί και λίγο ο κόσμος στις γιορτές μέσα στην πίεση που υπάρχει, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στις νοσηλευτικές μονάδες, που φτάνει στο 90% στη Βόρεια Ελλάδα και το 80% στην Αττική, και αυτό φρενάρει την κατάσταση σε ό,τι αφορά το άνοιγμα. Σύμφωνα με τον κ. Τσακρή όλες οι χώρες της Ευρώπης κρατάνε τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μπορεί να αντέξει το σύστημα Υγείας.

Τόνισε ότι το ζητούμενο σε αυτή την φάση είναι να ανταποκρίνεται το σύστημα υγείας, και ανέφερε ότι υπάρχει επιβράδυνση της επιδημίας στη χώρα.

Όλες οι λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πως θα ανοίξουν κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο Παρασκευή 11/12, σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ασφαλώς τα κομμωτήρια έχουν προτεραιότητα για άνοιγμα, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με το πώς θα ανοίξουν ξανά οι επιχειρήσεις.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ