Προειδοποίηση για το εμβόλιο της Pfizer: Να το αποφύγουν όσοι έχουν αλλεργίες - Παρουσίασε παρενέργειες σε δύο άτομα στη Μεγάλη Βρετανία

Το εμβόλιο παρουσίασε παρενέργειες σε δύο άτομα που εργάζονται στο Εθνικό σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας 

Άτομα με ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού, προειδοποιούν οι ρυθμιστικές αρχές του Ην. Βασιλείου.

Δύο μέλη του προσωπικού του NHS (σ.σ.: του βρετανικού ΕΣΥ) που έλαβαν το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech την Τρίτη υπέστησαν αλλεργική αντίδραση, όπως επιβεβαίωσε το NHS στην Αγγλία.

Και τα δύο άτομα είχαν παρουσιάσει σοβαρές αλλεργίες στο παρελθόν και  αναρρώνουν μετά την πρώτη ημέρα του μαζικού εμβολιασμού στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης (MHRA) έχει δώσει προληπτικές συμβουλές ότι όποιος έχει ιστορικό «σημαντικών» αλλεργικών αντιδράσεων σε φάρμακα, τρόφιμα ή εμβόλια δεν πρέπει να λάβει το εμβόλιο, αναφέρει η Guardian.

Ο καθηγητής Stephen Powis, εθνικός διευθυντής ιατρικής για το NHS στην Αγγλία, δήλωσε: «Όπως συμβαίνει με τα νέα εμβόλια, το MHRA έχει συμβουλέψει προληπτικά ότι τα άτομα με σημαντικό ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων δεν θα πρέπει να λαμβάνουν αυτόν τον εμβολιασμό μετά το περιστατικό με τα δύο άτομα που έκαναν το εμβόλιο και παρουσίασαν αλλεργικές αντιδράσεις.

Αμφότεροι, είχαν θέματα με αλλεργία, ωστόσο, η ανάρρωσή τους κρίνεται ικανοποιητική».

Έπαθαν αναφυλαξία οι δύο εργαζόμενοι στο NHS

Οι συμβουλές του MHRA αναφέρουν: «Κάθε άτομο με ιστορικό σημαντικής αλλεργικής αντίδρασης σε ένα εμβόλιο, φάρμακο ή τροφή (όπως προηγούμενο ιστορικό αντίδρασης αναφυλαξίας ή εκείνων που έχουν συμβουλευτεί να φέρουν μαζί τους αδρεναλίνη) δεν πρέπει να λάβει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Οι συσκευές ανάνηψης πρέπει να είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή για όλους τους εμβολιασμούς. Ο εμβολιασμός πρέπει να πραγματοποιείται μόνο σε εγκαταστάσεις όπου υπάρχουν συσκευές ανάνηψης».

Είναι κατανοητό, ότι και τα δύο μέλη του προσωπικού είχαν σημαντικό ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων – στο βαθμό που είχαν μαζί τους ένεση αδρεναλίνης. Ανέπτυξαν συμπτώματα «αναφυλαξίας» λίγο μετά την λήψη του εμβολίου.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ