Εξώφυλλο & πρόσωπο της χρονιάς στο Time μια 15χρονη - Επιστήμων και εφευρέτρια, έδωσε συνέντευξη στην Αντζελίνα Τζολί (φωτό&βίντεο)

Mία πραγματική tοpwoman

Topwoman είναι η 15χρονη Gitanjali Rao, η οποία έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό Time, που αναδείχθηκε το πρώτο «παιδί της χρονιάς».

Τα τελευταία 92 χρόνια, το περιοδικό επιλέγει το «πρόσωπο της χρονιάς», φιλοξενώντας φωτογραφία στο εξώφυλλο και ειδικό αφιέρωμα στις εσωτερικές σελίδες.

 

 

Η Gitanjali διακρίθηκε ανάμεσα σε 5.000 υποψήφιους στις ΗΠΑ, φτάνοντας σε πέντε φιναλίστ. Εκεί ξεχώρισε από μια επιτροπή νέων, στην οποία συμμετείχε και ο παρουσιαστής, Trevor Noah. 

H συνέντευξή της με την Αντζελίνα Τζολί:

 

H Gitanjali Rao, από το Ντένβερ του Κολοράντο, έχει εφεύρει νέες τεχνολογίες σε μια σειρά πεδίων, συμπεριλαμβανομένης μιας συσκευής που μπορεί να εντοπίσει τον μόλυβδο στο πόσιμο νερό και μια εφαρμογή και επέκταση του Chrome που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό περιεχομένου εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο.

 

 

Αυτή και οι άλλοι τέσσερις φιναλίστ θα τιμηθούν σε τηλεοπτική εκπομπή την επόμενη Παρασκευή αναφέρει η Τhe Guardian.

«Ελπίζω να μπορέσω να εμπνεύσω και άλλα παιδιά στην ηλικία μου να ονειρευτούν ιδέες για την επίλυση των προβλημάτων του κόσμου», έχει δηλώσει στο παρελθόν η νεαρή επιστήμονας ενώ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Αντζελίνα Τζολί σημείωσε:

«Δεν είμαι αυτό που θα έλεγε κανείς τυπικός επιστήμων. Από όλα όσα βλέπω στην τηλεόραση, ένας μεγαλύτερος, συνήθως λευκός άνδρας, είναι αυτός που παρουσιάζεται ως επιστήμονας. Ο στόχος μου έχει αλλάξει πραγματικά, όχι μόνο από τη δημιουργία των δικών μου συσκευών για την επίλυση των προβλημάτων του κόσμου, αλλά για να εμπνεύσω και άλλους να κάνουν το ίδιο.

Επειδή, από προσωπική εμπειρία, δεν είναι εύκολο όταν δεν βλέπεις κανέναν άλλο σαν κι εσένα να το κάνει. Γι' αυτό θέλω πραγματικά να στείλω αυτό το μήνυμα: Αν μπορώ να το κάνω, μπορείτε να το κάνετε και εσείς και οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει».

Mάλιστα η πασίγνωστη ηθοποιός και ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ, Αντζελίνα Τζολί της είπε πως είναι πανέξυπνη και την συγχάρηκε που βγήκε το πρώτο παιδί - πρόσωπο της χρονιάς 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ