Μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη: Φτιάξτε το εύκολο gingerbread house με τα παιδιά σας - Θα ξετρελαθούν! (βίντεο)

Ένα γλυκό- έργο τέχνης!

Συστατικά
Για τη ζύμη

225 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη καστανή
2 αβγά, μεσαία
2 κ.σ. τζίντζερ
2 κ.σ. κανέλα
1 κ.σ. γαρίφαλο
300 γρ. μέλι
900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
αλάτι
πιπέρι

Για το royal icing

2 ασπράδια, από μεσαία αβγά
480 γρ. ζάχαρη άχνη
35 γρ. χυμό λεμονιού

Για το σερβίρισμα

ζαχαρωτά
βρώσιμη χρυσόσκονη
ζάχαρη άχνη

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά για να αφρατέψει.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να βάλουμε το επόμενο.

Βάζουμε το τζίντζερ, το γαρίφαλο, την κανέλα, το μέλι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα και τα προσθέτουμε στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.

Αδειάζουμε τη ζύμη και γεμίζουμε την ειδική φόρμα σιλικόνης. Πιέζουμε με τα χέρια μας για να δώσουμε το αντίστοιχο σχήμα της φόρμας.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν και να σφίξουν.

Για το royal icing

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα.

Μόλις αρχίσει να δένει το μείγμα προσθέτουμε σε δόσεις τον χυμό λεμονιού.

Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Συνθέτουμε το σπίτι ενώνοντας τις άκρες του με το royal icing.

Σερβίρουμε με τα ζαχαρωτά και την άχνη με τη βρώσιμη χρυσόσκονη.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ