Εκπληκτικό: Ο χάρτης με τους ήχους των δασών του πλανήτη - Πατάτε και ακούτε τον Αμαζόνιο, το δάσος του Κονγκό στην Αφρική, το Valvidian στη Χιλή

Sounds of the Forest...

Το Timber Festival αποτελεί συνεργασία των The National Forest και Wild Rumpus και έχει ως στόχο την διοργάνωση ενός τριήμερου διεθνούς και πολύπλευρα καλλιτεχνικού γεγονότος σχετικά με την αλληλεπίδραση των δασών και του ανθρώπου.

O οργανισμός δημιούργησε το ''SOUNDS OF THE FOREST'', που ουσιαστικά συλλέγουν τους ήχους τωδασών από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας έναν παγκόσμιο χάρτη ήχου που συνδυάζει ακουστικούς τόνους από τις δασικές εκτάσεις του πλανήτη μας.

Πρόκειται για μια ανοιχτή προς το κοινό βιβλιοθήκη ήχων, με τη ονομασία Sounds of the Forest, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να προσθέσουν την δική τους ηχογράφηση διάρκειας ενός λεπτού, συνοδευόμενη από πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία και το περιεχόμενο του ήχου, μία φωτογραφία από την περιοχή ηχογράφησης και τη γεωγραφική θέση της πάνω στον χάρτη.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του φεστιβάλ, πάνω από 550 άτομα σε περισσότερες από 50 χώρες έχουν συνεισφέρει στο εν λόγω εγχείρημα, με το δικό τους «σύντομο ηχητικό καρτ-ποστάλ». Ουσιάστικά ο καθένας ανά πάσα στιγμή μπορεί να ηχογραφήσει τον ήχο από ένα μεγάλο ή και μικρό δάσος του κόσμου και να το στείλει ώστε να συμπεριληφθεί στον χάρτη σύμφωνα με το timberfestival

Μπορείτε να βρείτε τον διαδραστικό χάρτη ΕΔΩ.

Όλες οι ηχογραφήσεις είναι ελεύθερες προς ακρόαση από όλους και το υλικό που θα συγκεντρωθεί πρόκειται να αξιοποιηθεί από επιλεγμένους μουσικούς με σκοπό την παραγωγή μουσικής, που θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ του 2021.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ