Κατερίνα Τσεμπερλίδου: Έτσι θα εκφράσετε αποτελεσματικά την άποψή σας για να πείσετε τους άλλους

4 tips που θα σας βοηθήσουν... 

Καμιά φορά, μπορεί να σκέφτεσαι ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να πεις την άποψή σου. Όλοι έχουμε άποψη. Το θέμα είναι πως την εκφράζουμε για να μην φανούμε ισχυρογνώμονες, ξερόλες, επίμονοι, αλλά και από την άλλη, να μπορέσουμε να περάσουμε το μήνυμά μας, χωρίς να φανούμε αδύναμοι, αλλά να πείσουμε το συνομιλητή μας.

Να βασίζεσαι σε επιχειρήματα.

Ο καλύτερος τρόπος για να εκφράσεις την άποψή σου και να σε ακούσουν οι υπόλοιποι, είναι να τη βασίσεις σε επιχειρήματα. Σκέψου αν ήσουν εσύ στη θέση των άλλων, πόσο σοβαρά θα έπαιρνες μία γνώμη, η οποία δεν στηρίζεται σε κανένα λογικό επιχείρημα; Σίγουρα όταν μπορείς να αιτιολογήσεις όσα λες, μπορείς να ακουστείς και πιο εύκολα.

Να έχεις ξεκάθαρη σκέψη.

Αν εσύ ο ίδιος, δεν έχεις ξεκάθαρα μέσα στο μυαλό σου αυτό που θες να πεις ή δεν το πιστεύεις πραγματικά, θα το περάσεις και στους άλλους. Για αυτό το λόγο, να δείχνεις σίγουρος για ό,τι λες. Μη φτάσεις όμως, στο άλλο άκρο να υποστηρίζεις ότι η δική σου αλήθεια είναι και η μοναδική. Κάνεις δεν είναι παντογνώστης. Δεν θέλεις να φανείς ξερόλας, γιατί θα δώσεις την εντύπωση πως υποτιμάς τη γνώμη των άλλων και θα φέρεις τα ανάποδα αποτελέσματα.

Χρησιμοποίησε σωστά τη γλώσσα του σώματος.

Όταν εκφράζεις την άποψή σου, μη δείχνεις αγχωμένος. Κοίτα στα μάτια το συνομιλητή σου, γιατί αν κοιτάς δεξιά-αριστερά, είναι σαν να δείχνεις ότι έχεις άγχος και ότι προσπαθείς να πείσεις. Όποιος είναι σίγουρος για όσα λέει, δεν φοβάται να κοιτάξει στα μάτια τον άλλον και να υποστηρίξει την άποψή του. Ακόμα, να είσαι χαλαρός και να μην κάνεις νευρικές κινήσεις με τα χέρια και το σώμα σου, όπως αναφέρει το tsemperlidou.gr.

Άκου τους άλλους.

Είναι πολύ σημαντικό να ακούς τη γνώμη των άλλων, καθώς έτσι δείχνεις ότι τους σέβεσαι. Ακόμα και αν είσαι εντελώς αντίθετος με αυτά που λένε, πρέπει να τους ακούσεις για να δείξουν και εκείνοι τον αντίστοιχο σεβασμό σε σένα και να σε ακούσουν. Άκουσε τις γνώμες των άλλων, κάνε διάλογο και έχε πάντα καλή διάθεση και όχι επιθετικότητα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ