Εμβόλιο Pfizer, BioNTech, Moderna - Στις 29 Δεκεμβρίου η έγκριση - Πότε θα αρχίσει ο εμβολιασμός

Μέχρι τις 12 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η εξέταση για το εμβόλιο της Moderna... 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δώσει την τελική έγκριση για την κυκλοφορία των εμβολίων κατά της Covid-19 λίγες ημέρες αφού ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δώσει την έγκρισή του, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ο EMA ανακοίνωσε νωρίτερα ότι θα αποφασίσει για την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στις 29 Δεκεμβρίου και θα ακολουθήσει στις 12 Ιανουαρίου το εμβόλιο της  Moderna.

 

 

Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, ο EMA εισηγείται την αδειοδότηση ενός φαρμάκου ή εμβολίου και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκδίδει άδεια κυκλοφορίας με βάση των γνωμοδότηση της ρυθμιστικής αρχής αναφέρει το ΑΠΕ.

 

 

 

 

 

"Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναμένεται ότι θα έκφράσει την άποψή του για το εμβόλιο των BionTech/Pfizer στις 29 Δεκεμβρίου,πράγμα που σημαίνει ότι η διανομή του εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι σχεδόν απίθανο να ξεκινήσει πριν από τον Ιανουάριο", αναφέρεται εξάλλου σε σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, η αμερικανική φαρμακοβιομηχνία Pfizer και η γερμανική BioNTech έκαναν γνωστό πως υπέβαλλαν την αίτησή τους στις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές, ενώ από τις 20 Νοεμβρίου έχουν κινηθεί ανάλογα και στις ΗΠΑ. Η απάντηση του αρμόδιου φορέα των Ηνωμένων Πολιτειών (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων - FDA) αναμένεται στις 10 Δεκεμβρίου. 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ